Publicat 11/8/2019 11:19:18 +02:00CET

La ministra de Medi Ambient d'Alemanya planeja crear una llei que prohibeixi les bosses de plàstic

Bosses de plàstic
EUROPA PRESS - Archivo

BERLÍN, 11 ago. (DPA/EP) -

La ministra alemanya de Medi Ambient, Svenja Schulze, ha anunciat aquest diumenge que està treballant en l'elaboració d'una legislació que prohibeixi les bosses de plàstic.

"El meu Ministeri està treballant actualment en les diferents disposicions legals per prohibir les bosses de plàstic", ha dit Schulze i ha recollit el periòdic 'Bild'.

En aquest sentit, Schulze ha destacat que l'acord voluntari aconseguit amb les empreses el 2016 per reduir el nombre de bosses de plàstic, ha estat un èxit.

"Ara podem assegurar (aquest èxit) amb una prohibició", ha afegit. Ara com ara no ha especificat quan es presentarà aquest projecte de llei.

Al juliol, el primer ministre de Baviera i president de la Unió Social Cristiana (CSU), Markus Soeder, va assegurar que havia engegat una campanya per prohibir les bosses de plàstic al país.

Schulze havia expressat en diverses ocasions el seu escepticisme respecte a aquest tipus de lleis, argumentant que posar aquest tipus de legislació en marxa requereix més temps que els acords voluntaris que el que fan és cobrar als clients per les bosses de plàstic.

En aquests moments, Schulze treballa per aconseguir un altre acord que obligui les empreses a reduir els envasos de plàstic, especialment els que emboliquen les fruites i verdures.