Millorar la mobilitat a Via Laietana més enllà del Dia sense Cotxes, una "prioritat" per Barcelona

Publicat 22/9/2019 13:40:42CET
Les regidores Janet Sanz i Rosa Alarcón
EUROPA PRESS

Janet Sanz planteja la possibilitat de tancar l'avinguda al trànsit alguns dies al mes

   BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   La segona tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, ha afirmat que transformar la Via Laietana en un espai lliure de cotxes contaminants que prioritzi la mobilitat de vianants i ciclistes, com passa aquest diumenge en el Dia sense Cotxes, serà una "prioritat" per a l'Ajuntament de Barcelona aquest mandat.

   "Des del govern municipal el que ens agrada és aquesta Via Laietana. Ens agrada una Via Laietana lliure de cotxes, de cotxes contaminants", ha dit en declaracions als periodistes abans de participar en les activitats del Dia sense Cotxes, que se celebra en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

   Segons Sanz, l'Ajuntament aspira a convertir el Dia sense Cotxes en "una proposta estructural de ciutat", que inclou mesures d'urbanisme --com ja es va fer amb les superilles, segons ha recordat-- i projectes com la Zona de Baixes Emissions.

   Mentre no es produeixi el desplegament d'aquesta proposta estructural, Sanz ha plantejat la possibilitat de tancar l'avinguda al trànsit alguns dies al mes, perquè la Via Laietana lliure de vehicles no es doni només el Dia sense Cotxes o quan s'emprengui "la transformació definitiva".

   La regidora s'ha mostrat convençuda que aquest mandat serà "el de Via Laietana" --com l'anterior ho va ser de Meridiana, ha dit--, i ha assegurat que l'Ajuntament per fi ha definit un projecte per a l'avinguda consensuat amb veïns i entitats, i que aviat van a licitar.

   Sobre anteriors projectes de peatonització, ha dit: "No ens valien projectes que fossin maquillatge. Mig centímetre més de vorera... No és el que necessita la Via Laietana".

   També ha assenyalat que la transformació de la Via Laietana permetrà recuperar la filosofia urbanística original de Ciutat Vella, favorable als vianants, i prioritzar el comerç de proximitat i la presència per als vianants.

   A més, ha recordat que diverses plataformes ciutadanes, com Eixample Respira, demanen canvis en favor de formes de mobilitat més sostenibles a tota Barcelona perquè "saben els riscos que la contaminació els genera" a la salut.

ROSA ALARCÓN

   La regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha celebrat poder comptar amb una Via Laietana "diferent, pacificada, en la qual el vianant és el protagonista" en el Dia sense Cotxes, entre les 11 i les 20 hores.

   Ha assegurat que actualment un 70% dels desplaçaments a Barcelona ja es fan caminant o en transport públic, i que l'Ajuntament treballa perquè la mobilitat a la ciutat sigui saludable, còmoda i segura per al vianant.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 3. 3

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 4. 4

  La Xina confirma 571 casos de pneumònia causada pel nou coronavirus

 5. 5

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista