Publicat 6/10/2019 17:00:42 +02:00CET

La militància de la CUP ratifica les llistes a les generals "per una àmplia majoria"

Mireia Vehí, CUP
CANIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP)

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La militància de la CUP i de les organitzacions que donen suport a la candidatura ha ratificat les llistes de la formació a les eleccions del 10 de novembre de les quatre circumscripcions "per una àmplia majoria".

La formació, que per primera vegada en la seva història es presenta a unes eleccions generals, ha ratificat els deu primers noms de Barcelona, mentre que per a Girona, Lleida i Tarragona ha ratificat els dos primers, ha informat el partit en un comunicat aquest diumenge.

A Barcelona hi ha hagut un 80,13% de vots a favor, un 19,87% en contra i un 7,75% d'abstencions, amb un 92,25% de vots vàlids, mentre que a Tarragona han estat ratificades per un 90,47% de vots favorables, un 9,53% en contra i un 13,63% d'abstencions, amb un 86,37% de vots vàlids.

A Lleida el 90,32% de vots han estat a favor, el 9,68% en contra, el 15,98% d'abstencions i un 84,02% de vots vàlids, i a Girona hi ha hagut un 89,47% de vots a favor, un 10,53% en contra i un 15,29% d'abstencions, amb un 84,71% de vots vàlids.

MIREIA VEHÍ

L'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí serà la cap de llista per Barcelona, juntament amb els exdiputats Albert Botran i Eulàlia Reguant, que com Vehí formen part del Secretariat Nacional de la CUP, i seran el segon i la tercera de la candidatura.

La comissió encarregada de fer les llistes i del Secretariat Nacional 'cupaire' va proposar aquests noms per la candidatura, que han estat validats per la militància en una votació que es va tancar dissabte a les 23.59 hores.

La llista per Barcelona inclou com número quatre a l'exalcalde de Capellades Aleix Auber; en el cinc a la militant de Lluita Internacionalista --que forma part de la Crida Constituent-- Esther d'Alcázar, i la segueixen l'exalcalde de Sabadell (Barcelona) Maties Serracant, els exdiputats Pilar Castillejo i Julià de Jòdar, Eva Fernández i Ignasi Bea del sisè al dècim lloc de la llista.

La candidatura per Girona està liderada per Senar Casadevall, seguit per Maria Besora; per la de Lleida, els 'cupaires' han validat a Francesc Gabarrell i Júlia Carbonell i, per a Tarragona, a Mariona Quadrada i l'exdiputat parlamentari Sergi Saladié.