La militància de Compromís ratifica amb un 70% concórrer el 10N en una plataforma plural amb Més Madrid

Publicat 25/9/2019 14:42:31CET
Baldoví, Oltra i Errejón en una imatge d'arxiu d'un acte a València
COMPROMÍS/ARCHIVO

VALÈNCIA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

La militància de Compromís ha ratificat amb un 70 per cent dels vots que la coalició concorri en les eleccions generals del 10 de novembre en una plataforma "àmplia i plural" amb el partit d'Íñigo Errejón, Més Madrid, i altres forces polítiques de l'Estat. En la consulta hi ha participat el 42,2% de la militància.

Segons ha informat la formació en un comunicat la militància ha ratificat la decisió que va adoptar dilluns passat la Comissió Executiva de concórrer en els propers comicis del mes de novembre "en una plataforma àmplia i plural amb Més Madrid i altres forces polítiques semblants de l'Estat".

A favor de la proposta de la Comissió Executiva s'hi ha pronunciat el 70% de la militància (1.676 vots); en contra el 27% (639) i s'ha abstingut el 3% dels participants, és a dir, 77 persones.

La consulta ha estat oberta des de dimarts a les 12.00 hores fins aquest dimecres a la mateixa hora, i ha comptabilitzat la participació de 2.392 persones, la qual cosa suposa el 42,2% de la militància de la coalició.

La Comissió Executiva de Compromís va votar majoritàriament aquest dilluns explorar un pacte amb Més Madrid i altres forces de cara al 10N, decisió que havia de passar per consultar la militància. Tant Bloc com Iniciativa, majoritaris dins la coalició, i Els Verds es van inclinar per un acord amb el partit d'Errejón.

Segons va indicar Compromís en un comunicat, l'"escenari ideal" seria una plataforma àmplia però, "davant la impossibilitat d'aconseguir-ho", l'Executiva va acordar per consens "obrir la porta a una aliança que sigui tant plural com sigui possible, que inclogui Més Madrid i formacions d'altres territoris de l'Estat".