Actualitzat 19/10/2019 16:52:14 +00:00 CET

Milers de persones es manifesten a Barcelona pacíficament contra la "repressió" i contra Buch

Manifestació de l'esquerra independentista a Barcelona que parteix de la plaça Urquinaona i discorre per la Ronda Sant Pere, amb consignes contra "la repressió" i el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

La concentració d'aquest dissabte a Barcelona ha omplert passades les 18.00 la plaça Urquinaona, amb crits i pancartes contra la "repressió" i contra el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

Una gran part d'ells han començat a marxar per la Ronda Sant Pere en direcció a Arc de Triomf.

Des del primer moment hi ha una forta presència de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional i molts furgons a la plaça, i més especialment a l'accés a la Via Laietana, on està la Prefectura de Policia.

Entre els crits que s'han sentit estan 'Buch dimissió' i 'Som gent de pau', consigna que han corejat quan la Policia Nacional ha intentat dispersar a la part de concentrats que han començat a seure.

MEMBRES D'ERC I DE LA CUP

Els qui s'havien assegut al principi són els convocats per l'entitat En Peu de Pau, entre els qui estaven els diputats d'ERC al Parlament Ferran Civit i José Rodríguez.

A la plaça també hi ha dirigents de la CUP, dins la convocatòria de l'esquerra independentista (com Arran i la pròpia CUP), a més de CGT i Anticapitalistes: entre ells, hi ha el diputat de la CUP Carles Riera; la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant i la candidata de la CUP per Barcelona al Congrés, Mireia Vehí.

La part de la qual forma part la CUP avança a les 18.30 des d'Urquinaona cap a la Ronda Sant Pere en direcció a l'Arc de Triomf: a la capçalera d'aquesta manifestació es pot llegir la pancarta 'Prou repressió. Llibertat preses polítiques. Brimo dissolució. Buch dimissió', i porten diversos cartells amb la llegenda 'Que se'n vagin. Fora les forces d'ocupació' amb un dibuix de tricorni de la Guàrdia Civil.