Publicat 20/10/2019 21:41:05 +02:00CET

Milers de persones a Barcelona es concentren davant la Prefectura de Policia

Milers de persones davant la Prefectura de Policia de Barcelona, en el setè dia de protestes arran de la sentència de el 1-O.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

Milers de persones han arribat sobre les 21.15 d'aquest diumenge a la Prefectura de Policia de Barcelona, en el setè dia de protestes contra la sentència de l'1-O.

A les 21.35, els milers de persones davant la Prefectura ocupen la Via Laietana entre aquest edifici i la plaça Urquinaona, i majoritàriament seuen ocupant la calçada.

La distància que els separa de la seu policial és una tanca que ocupa tota la vorera de la façana, seguida d'una filera de periodistes.

La mobilització del diumenge ha començat al voltant de les 20.00 després d'una protesta pacífica a prop la Delegació del Govern central, i que ha congregat 2.700 persones segons xifres de la Guàrdia Urbana.

Els manifestants han anat de la Delegació a la plaça Cinc d'Oros de la Diagonal, i han baixat pel passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, per després girar per la Ronda Sant Pere fins arribar a la plaça Urquinaona --escenari de les últimes dues nits d'enfrontaments entre manifestants i policia--, i més tard han baixat per la Via Laietana.

En arribar davant la Prefectura, els manifestants han cantat consignes com 'Fora les forces d'ocupació', 'Els carrers seran sempre nostres', 'Llibertat presos polítics', 'Aquest edifici serà una biblioteca' i l'himne 'Els segadors'.

Els manifestants han parat en arribar davant la Prefectura de Policia, moment en què alguns antidisturbis han sortit dels furgons aparcats al carrers laterals e l'edifici per posar-se en formació a banda i banda de l'edifici.