Publicat 20/10/2019 23:14:45 +02:00CET

Un miler de persones segueixen concentrades a Barcelona davant la Prefectura de Policia

Concentració enfront de la Prefectura de Policia en la setena jornada de protestes a Barcelona contra la sentència del procés a 20 d'octubre de 2019
Marc Brugat - Europa Press

Els concentrats, molt majoritàriament joves, han estat cantant tota l'estona

BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

Un miler de persones segueixen concentrades a les 23.10 d'aquest diumenge davant la Prefectura de Policia de Barcelona, en el setè dia de protestes contra la sentència de l'1-O.

Milers de manifestants han anat arribant davant l'edifici policial sobre les 21.15, on han estat asseguts o dempeus fins almenys les 23.10, quan hi queden unes 1.000 persones.

A les 21.35 hores, les milers de persones davant Prefectura ja ocupaven la Via Laietana entre aquest edifici i la plaça Urquinaona.

Els ha separat de la seu policial, durant tota la concentració, una tanca que ocupa tota la vorera de la façana, seguida d'una filera de periodistes.

La mobilització del diumenge ha començat al voltant de les 20.00, després d'una protesta pacífica a prop la Delegació del Govern, i que ha congregat 2.700 persones segons xifres de la Guàrdia Urbana.

MARXA

Els manifestants han anat de la Delegació a la plaça Cinc d'OrOs de la Diagonal, i han baixat pel passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya, per després girar per la Ronda Sant Pere fins arribar a la plaça Urquinaona, escenari de les últimes dues nits d'enfrontaments entre manifestants i policia, i més tard han baixat per la Via Laietana.

En arribar davant la Prefectura, els manifestants han cantat 'Fora les forces d'ocupació', 'Els carrers seran sempre nostres', 'Llibertat presos polítics', 'Aquest edifici serà una biblioteca', 'Els catalans fan coses' i, diverses vegades, l'himne 'Els segadors'.

Els manifestants han parat en arribar davant la Prefectura de Policia, moment en què alguns antidisturbis han sortit dels furgons aparcats en els carrers laterals de l'edifici per posar-se en formació a banda i banda de l'edifici, on han estat durant tota la concentració.

LA PREMSA

Prop de les 21.45 hores, els manifestants han cridat 'Premsa espanyola manipuladora' durant molta estona, en veure un equip de televisió que volia gravar enmig de totes les persones que estaven assegudes a la Via Laietana.

Gairebé una hora després, la connexió en directe d'una cadena de televisió ha centrat l'atenció dels manifestants de nou, aquesta vegada per escoltar "si mentia", i, després de la seva retransmissió, aquests mateixos han cantat 'Aquesta reportera sí s'entera'.

Els concentrats, que no han parat de cridar consignes, com 'Ser policia vergonya em donaria', 'Catalunya antifeixista', 'No estem totes, falten les preses', també han cantat la tornada de 'L'estaca', de Lluís Llach, i 'L'Empordà', de Sopa de Cabra.

ERC I PDeCAT

Al voltant de les 22.00, els manifestants també han cridat 'ERC i PDeCAT la paciència s'ha acabat', 'On està Pedro Sánchez?', 'Tsunami' i 'Les nostres pilotes no són de goma'.

Des que ha començat la concentració davant la Prefectura de Policia, bona part dels manifestants han estat asseguts, mentre la part baixa de la Via Laietana ha estat custodiada per quatre furgons aparcats enmig del carrer, a 100 metres dels manifestants.