Publicat 24/2/2019 18:14:57 +01:00CET

Un miler de persones protesta enfront el MNAC contra la presència del rei al MWC

Un miler de persones protesten en l'avinguda Regna Cristina contra el Rei Felip
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

Unes mil persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaa Espanya de Barcelona i han avanat cap al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per protestar contra la presncia del rei Felip VI en el sopar oficial d'obertura del Mobile World Congress (MWC).

L'organització juvenil Arran i els Comits de Defensa de la República (CDR) han convocat aquesta protesta, a la qual els manifestants han portat pancartes en les quals es podia llegir: 'Stop Repressió', 'Borbons podrits', 'Per qu no calles?' i 'Els reis als contes'.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat set furgonetes de la Brimo i també s'ha desplaat una ambulncia, mentre que la Gurdia Urbana ha tallat el trnsit de l'avinguda Reina Cristina, per on han avanat els manifestants, que han cridat: 'Fora feixistes dels nostres barris'.

A més, els CDR han realitzat una altra acció de protesta a les portes del MNAC, per "deixar ben clar al Borbó que no és benvingut", segons han explicat en el seu Twitter.

Una trentena de persones s'ha assegut a les portes del museu, on se celebrar aquest diumenge a la nit el sopar inaugural del MWC, i han desplegat una pancarta en la qual posava 'Destronem-lo'.