Publicat 8/10/2019 19:00:48 +02:00CET

Un miler d'empresaris voten en la consulta de la Cambra de Barcelona sobre un eventual impacte de la independència

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell votant en el Ple Constituent del Consell General de Cambres de Catalunya, a la Casa Llotja de Mar, a Barcelona, 20 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

Més de 1.000 empresaris i autònoms han votat en la consulta de la Cambra de Comerç de Barcelona sobre l'impacte d'una eventual independència durant els primers tres dies hàbils per fer-ho, ha informat aquest dimarts el president de la corporació, Joan Canadell.

En una publicació a Twitter recollida per Europa Press, Canadell ha defensat que "més participació equival a millor representativitat de l'empresariat dins de la Cambra", i ha animat els empresaris a votar.

La Cambra de Barcelona ha estrenat el seu nou sistema de consultes i ha preguntat per les conseqüències econòmiques per les empreses d'una Catalunya amb estat propi dins de la Unió Europea (UE).

La pregunta que ha plantejat als seus associats és 'Quins creus que serien les conseqüències econòmiques per a la vostra empresa d'una Catalunya independent amb estat propi integrat dins de la UE?', i planteja quatre respostes possibles: conseqüències positives, no tindria conseqüències significatives, incertes i negatives.

Aquesta mateixa pregunta la va fer la corporació el 2012 amb una enquesta amb una mostra representativa d'unes 800 empreses, i Canadell ha assenyalat que durant aquests tres dies ja s'ha superat.

La corporació barcelonina ha desenvolupat aquest nou sistema de consultes, que va presentar divendres, per millorar la participació de les empreses associades, una de les promeses electorals del nou equip directiu.

Estan convocades a votar unes 380.000 companyies de la demarcació de Barcelona, tot i que la pregunta també estarà oberta perquè votin empresaris de la resta de Catalunya -calculen que tenen dret a vot uns 500.000-.