Publicat 13/11/2019 15:55:33 +01:00CET

Microsoft, l'Icab i Europa Press, guardonats per l'associació espanyola de Compliance Ascom

Façana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab).
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Espanyola de Compliance Ascom ha lliurat a Microsoft Ibérica, en la categoria d''Empresa', i a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab), en la categoria 'Institucional', els premis que els reconeixen per les pràctiques dutes a terme en Compliance, i a Europa Press per haver-ne difós la funció.

Aquests premis són un reconeixement a les persones i organitzacions que afavoreixen la professionalització, la difusió i la consolidació de la funció del Compliance a Espanya des del rigor, el coneixement i el bon fer en cadascuna de les categories, assegura l'associació.

En concret, Ascom reconeix a Microsoft Ibérica que hagi implantat un sistema de monitoratge i supervisió d'un model que, d'una manera "eficient", preveu, detecta i gestiona el risc d'incompliment de les obligacions del Compliance.

De la mateixa manera, destaca de l'Icab el fet que hagi liderat la integració de l'advocacia al món del Compliance des d'una comprensió de la funció transversal i no excloent.

Alhora ha premiat l'agència de notícies Europa Press per haver col·laborat des de la seva "independència" en la difusió de la funció del Compliance a Espanya, ha publicat nombroses notícies sobre el desenvolupament de la funció i les activitats dutes a terme per a la seva professionalització.

Així mateix, el jurat ha premiat la 'compliance officer' de la farmacèutica Novartis, Elisenda Pareja, per haver implementat "una nova normativa interna" que estableix un sistema de Compliance basat en principis no taxatius que permeten afrontar qualsevol decisió des d'una perspectiva ètica i d'integritat.

La cerimònia d'entrega de premis tindrà lloc el 21 de novembre durant el 'Dia del Compliance Officer', un esdeveniment organitzat per Ascom i patrocinat per Iberdrola, Axesor, Aenor, Lefebvre El Derecho, Dow Jones Risk & Compliance, Bureau Van Dijk i Informa, que reunirà a Madrid diversos especialistes en compliance per compartir les novetats del sector i debatre sobre bones pràctiques.