Publicat 7/8/2020 11:49:39 +02:00CET

MicroBank supera el milió de préstecs per valor de 6.000 milions des de la seva creació al 2007

Microbank
CAIXABANK - Archivo

Ha concedit microcrèdits a famílies, microempreses i emprenedors, i ha creat línies per a projectes en sectors amb impacte social

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

MicroBank ha superat el milió de préstecs concedits per un valor total de més de 6.000 milions d'euros des de 2007, quan es va fundar el banc social de CaixaBank.

Fins a final de juny s'han realitzat 1.011.706 préstecs concedits des de l'inici de la seva activitat (i és un 10,9% més respecte a l'any anterior), segons un comunicat de l'entitat que presideix Juan Carlos Gallego.

D'aquest total, les famílies amb problemes d'accés al sistema financer tradicional han rebut 814.935 microcrèdits per a necessitats puntuals o imprevistes, com a salut, educació i reformes en la llar (en aquest cas l'increment interanual ha estat del 8,8%).

Altres 190.884 microcrèdits (un 17,2% més que fins a juny de 2019) han anat a parar a autònoms i microempreses que volen obrir o consolidar un negoci, bé sigui com a autoocupació o bé com a activitat generadora d'ocupació per a uns altres.

A tancament del primer semestre d'aquest any, l'import de tots els préstecs concedits suma 6.053 milions d'euros (un 15,9% més que 12 mesos enrere).

D'aquesta quantitat, 3.703 milions d'euros s'han destinat a famílies (un 10% més que al juny de 2019) i 2.115 milions a autònoms i emprenedors (+14,6%).

FINANCES AMB IMPACTE SOCIAL

El 2019 va sorgir una línia del banc centrada en altres finances amb impacte social, "davant la creixent consciència i sensibilitat cap a aquest tipus d'iniciatives", per finançar projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut.

Fins a final de juny s'han concedit 5.887 d'aquests préstecs per un total de 234,5 milions d'euros que "han contribuït a potenciar l'impacte social d'aquestes empreses o entitats".

LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS

I amb la pandèmia del coronavirus, MicroBank ha engegat productes específics amb la fi impulsar la recuperació econòmica dels col·lectius més vulnerables.

En valorar tots els préstecs concedits aquests 13 anys, MicroBank considera "clau" en la seva evolució les 4.100 oficines de CaixaBank per assessorar a famílies, autònoms, emprenedors i empreses socials en la tramitació.

SUPORT DE FEI, CEB I BEI

En la concessió dels préstecs d'aquest banc social també col·laboren més de 600 entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries, assessoren i fan seguiment dels projectes.

A més, MicroBank té suport de grans institucions europees que fomenten l'emprenedoria i les microfinanzas: el Fons Europeu d'Inversions (FEI), que aporta garanties sobre una part dels préstecs fallits, i el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI), que ofereixen finançament en condicions especialment competitives.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona