Publicat 29/5/2019 14:43:28CET

La Mesa del Senat suspèn Romeva de les seves funcions i dona un termini de cinc dies a ERC per formar un nou grup

España.- Los letrados del Senado defienden la suspensión del preso Romeva en aplicación de la ley
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

La portaveu de la Mesa del Senat, Cristina Narbona, ha confirmat la decisió de la Mesa de "suspendre en drets i obligacions" el senador d'ERC, Raül Romeva, després d'"arribar a la mateixa conclusió" que l'informe dels lletrats de la cambra alta en el qual es determina que "resulta indubtable" l'aplicació de la Llei d'Enjudiciament Criminal a Romeva.

Amb tots els membres de la Mesa a favor, excepte un vot en contra del senador de PNB i secretari de la Mesa, Imanol Landa, el senador d'ERC queda suspès en l'exercici del seu càrrec públic "de caràcter retroactiu" i, per tant, ERC es queda sense els deu senadors necessaris per formar grup parlamentari, després que cedís a JxCat quatre senadors per al seu propi grup.

Per aquest motiu, la Mesa ha atorgat un termini de cinc dies perquè ERC "pugui esmenar" la composició del seu grup perquè, com ha explicat Narbona, "s'entén que quan es van comunicar les composicions dels grups, ERC no podia ser coneixedor d'aquesta circumstància".

Per la seva banda, el senador del PP i membre de la Mesa, Rafael Hernando, ha assegurat que aquesta decisió "no només és una satisfacció" per al Partit Popular sinó que demostra que "no hi ha persones al marge de la llei".

"No hi ha persones al marge de la llei sinó que totes estem sotmeses, siguem membres o no de la cambra alta. No hi haurà impunitat per a ningú i això reforça el nostre estat de dret", ha puntualitzat.