Publicat 11/11/2021 18:04CET

La Mesa del Parlament admet a tràmit per urgència la llei d'acompanyament dels pressupostos

La reunió de la Mesa del Parlament aquest dijous
EUROPA PRESS

Es farà coincidir la tramitació dels pressupostos i de la llei d'acompanyament

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit el projecte de llei de mesures fiscals i financeres, administratives i del sector públic per al 2022, també anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos, i s'ha acordat que es faci pel procediment d'urgència per fer coincidir la tramitació amb la dels comptes.

Fonts parlamentàries han explicat aquest dijous, després de la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus, que la llei d'acompanyament té "el tràmit normal de qualsevol projecte de llei", per la qual cosa es requereix el tràmit d'urgència perquè coincideixi amb el del projecte de pressupostos.

Així mateix, s'ha acordat el calendari de tramitació de la llei d'acompanyament que, fent-lo coincidir amb el dels pressupostos, preveu que els grups puguin presentar esmenes a la totalitat fins al 22 de novembre.

El ple per debatre les esmenes a la totalitat es farà el dilluns 22 de novembre a la tarda --juntament amb les dels pressupostos-- i, si segueix la tramitació parlamentària, els grups podran presentar esmenes a l'articulat fins al 13 de desembre --mentre que en les dels pressupostos és fins al 30 de novembre--.

El debat i votació de les esmenes a l'articulat, tant del projecte de pressupostos com de la llei d'acompanyament, tindrà lloc previsiblement el 23 de desembre.

CONSELL DE GARANTIES ESTATUTÀRIES

Aquest calendari pot variar si els comptes es porten al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) --una cosa que poden decidir dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats--, que tindria un termini màxim d'un mes per emetre una resolució.

Si finalment s'acaben portant els pressupostos catalans davant el CGE, es podria endarrerir la tramitació dels pressupostos un mes i previsiblement no es podrien aprovar fins a finals de gener.

LLEI D'ACOMPANYAMENT

Aquest dijous el Govern ha aprovat la llei d'acompanyament dels pressupostos, en un Consell Executiu extraordinari, l'endemà passat de celebrar una altra reunió governamental en la qual es van aprovar els pressupostos per al 2022.

Segons ha explicat la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, en roda de premsa, el text elimina l'obligació de presentar els pressupostos abans del 10 d'octubre, suprimeix la diferència entre funcionari de carrera i personal interí, i encarrega a la Conselleria de Salut elaborar un full de ruta per internalitzar el servei 061 Salut Respon, entre altres mesures.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés