Actualitzat 2/9/2020 10:28:44 +00:00 CET

La Mesa del Congrés tramita les comissions d'investigació sobre Podem i de l'AVE a la Meca

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, presideix una reunió de la Mesa del Congrés
Pool - Archivo

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La Mesa del Congrés ha acordat admetre a tràmit les comissions d'investigació sobre el finançament de Podem, que havia sol·licitat el PP a l'agost, i sobre les suposades comissions del contracte de l'AVE a la Meca, que vuit partits van registrar al juliol com a resposta als vetos per investigar el rei Joan Carles I.

En la primera reunió del nou període de sessions, l'òrgan de govern de la cambra baixa ha estudiat tots els escrits que s'han registrat durant el parèntesi estiuenc, entre els quals figuren aquestes peticions de comissió d'investigació i una altra sobre l'espionatge a polítics catalans, que també ha passat el tall dels lletrats i de la Mesa.

Un cop qualificades, les comissions d'investigació passaran a la Junta de Portaveus, encarregada de posar data al debat d'aquestes iniciatives i d'incloure-les en l'ordre del dia del ple del Congrés.

Fonts parlamentàries han assegurat a Europa Press que tot apunta que aquestes comissions s'"estavellaran" a la Junta de Portaveus, perquè el PSOE i Unides Podem no estan disposats a debatre en el ple la comissió sobre finançament del partit d'Iglesias i tampoc no hi ha una majoria per tractar la del contracte de l'AVE a la Meca.

Contador