Publicat 27/9/2019 14:16:27 +02:00CET

Més País rebaixa els seus objectius i planteja no presentar-se en algunes províncies com Barcelona

El líder de Més País, Íñigo Errejón
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 27 set. (EUROPA PRESS) -

El partit d'Íñigo Errejón, Més País, està estudiant si concórrer o no en algunes de les províncies en què es reparteixen set o més diputats --en total 17 circumscripcions--, i avancen que el comitè electoral serà qui decideixi finalment on concórrer després de tenir en compte les circumstàncies concretes de cada regió.

Fonts de Més País consultades per Europa Press reconeixen que entre aquestes circumscripcions en què no és segur que acabin presentant-se hi ha Barcelona. En aquesta província es reparteixen 32 escons, però atès que els comuns mantenen l'aliança amb Podem, l'espai pels d'Errejón és limitat.

Així, la decisió sobre on concórrer no està presa, tot i que aquest dijous es va donar a conèixer el preacord signat entre Equo i Més País, en el qual es comprometen a presentar-se a les províncies de set o més escons.

A més, després de saber-se que aquest mateix divendres el secretari general de Podem Múrcia, Óscar Urralburu, abandonava el partit per encapçalar la llista de Més País, està a l'aire si hi haurà noves fugides d'un partit a l'altre, o si bé el cas de Múrcia és l'únic.

En aquest sentit, el secretari general de Podem Euskadi, Lander Martínez, avançava aquest dimarts que Elkarrekin Podem està "molt assentat" i el partit d'Errejón tindrà un espai "difícil per competir".

Tampoc s'ha anunciat des de la formació d'Errejón qui l'acompanyarà a les llistes per Madrid, si bé sonen amb força Inés Sabanés (Equo) o Marta Higueras.