Publicat 08/09/2019 15:11CET

Més del 80% dels vols de Ryanair de Canàries i Girona, sense servei de bar pels TCP en vaga

Fotografía de archivo de aviones de Ryanair.
RYANAIR - Archivo

MADRID, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El sindicat USO indica que el 91% dels vols de Canries i el 80% dels de Girona de la companyia Ryanair no han ofert servei de bar en els tres primers dies de vaga en protesta dels tripulants de cabina i passatgers (TCP) de l'aerolínia pels "abusius" serveis mínims imposats.

Segons denúncia USO, aquesta quarta jornada d'aturs est marcada "per l'impediment a fer vaga efectiva" a causa dels "abusius" serveis mínims, que permeten que es programin prcticament el 100% dels vols i que se citi fins a 12 vegades més personal que el que normalment est citat a cada aeroport, la qual cosa "vulnera" el legítim dret a la vaga dels treballadors de Ryanair.

"La nostra única mesura de protesta perqu es noti que estem en vaga és plantar-nos, malgrat les pressions que molts companys estan rebent, per no passar el servei de bar en els vols, tret per als passatgers amb necessitats especials", denuncia el secretari general d'USO-Ryanair, Gustavo Silva.

Així, recopilant vol a vol de les bases més afectades, les amenaes de tancament, Silva afirma que s'ha constatat que en el conjunt de les tres canries hi ha hagut 'vaga de bar' en el 91% dels vols d'aquests tres primers dies de vaga.

Per la seva banda, la portaveu d'USO-Ryanair a l'aeroport de Girona, Lidia Arasanz, destaca que aquesta forma de protesta ha tingut un seguiment del 80% a pesar que, segons assenyala, en alguns vols els companys han estat "fortament fustigats per fer servei a bord". "En cap concepte podem considerar que sigui un servei mínim", afegeix.

INCOMPLIMENTS PER PART DE RYANAIR

D'altra banda, USO denuncia que té constncia que a almenys dos companys se'ls han tret els seus descansos per operar en dia de vaga. Tots dos han estat convocats amb 3 i 9 dies de preavís, respectivament, sense complir amb els 15 dies legals i amb la vaga ja convocada, en el qual el sindicat considera "una nova infracció que suposa esquirolejar la vaga en reforar amb més personal aquests dies".

"Estem recaptant tota la documentació per presentar dem una denúncia més a Inspecció de Treball a Gran Canria i Mlaga, que és on de moment tenim constncia d'aquesta illegalitat", explica el secretari d'Acció Sindical d'USO-Ryanair, David Martínez.

"Seguim defensant els nostres drets amb ungles i dents, dins de les nostres possibilitats i sense entendre per qu encara ningú al Govern, ni ministres ni president, li posa a Ryanair els punts sobre les is perqu comenci a operar i a tractar-nos seguint la llei", reitera Gustavo Silva.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés