Publicat 14/9/2019 15:18:38 +02:00CET

Més de 350 participants en la II TransPerfect Mountain Challenge contra el càncer infantil

Comença la segona de les carreres solidàries de la II TransPerfect Mountain Challenge contra el càncer infantil a Sant Iscle de Vallalta (Barcelona).
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Els organitzadors esperen recaptar 50.000 euros per Afanoc

SANT ISCLE DE VALLALTA (BARCELONA), 14 set. (EUROPA PRESS) -

TransPerfect ha organitzat aquest dissabte la II TransPerfect Mountain Challenge, una cursa solidària per la lluita contra el càncer infantil que ha reunit més de 350 persones a Sant Iscle de Vallalta (Barcelona).

L'empresa espera recaptar uns 50.000 euros, que es destinaran a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc), entitat que dedicarà els fons a la Casa dels Xuklis, una casa d'acolliment per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes i els seus familiars, i donar suport psicològic i terapèutic.

El vicepresident sènior a Espanya de la multinacional de serveis lingüístics i solucions tecnològiques, Barnaby Wass, ha destacat que la xifra de participants "és gairebé el doble que l'any passat" --quan l'empresa va organitzar la primera edició d'aquest esdeveniment esportiu solidari--, ha celebrat que el 2019 també hi hagi assistents de fora de l'empresa i ha afegit que en els concerts organitzats a la tarda i nit es preveuen entre 400 i 500 persones.

Wass ha explicat que van diagnosticar leucèmia al seu fill quan tenia 18 mesos i que Afanoc els va donar suport durant la malaltia, i ha confiat a poder organitzar noves edicions de la cursa solidària cada vegada més grans per "recaptar més i atreure més gent".

"VISIBILITAT" PER A LA CASA DELS XUKLIS

La portaveu d'Afanoc, Maite Montañés, ha valorat molt positivament el suport de TransPerfect perquè "suposa donar visibilitat a una tasca que de vegades queda amagada i suposa conscienciar la gent sobre la realitat del càncer infantil".

Montañés ha detallat que la Casa dels Xuklis és "una casa d'acolliment per a les famílies que han de desplaçar-se lluny de les seves llars per fer tractament als hospitals de referència de Barcelona", i tant l'allotjament com l'atenció psicosocial que es dona a les famílies és gratuïta.

TransPerfect va organitzar l'any passat la primera edició de la carrera solidària a Catllaràs (Sant Julià de Cerdanyola) i tots els diners es va destinar també a l'associació catalana.

Entre els esportistes assistents aquest any estan els atletes Michele Graglia i Juan Castillo, que han participat en les competicions d'aquest dissabte, organitzades amb diferents nivells de dificultat.

S'han disputat dues carreres de muntanya de 10 i 21 quilòmetres (nivell Gazelle); dues carreres d'orientació per a adults de 3 i 6 hores (nivell Turtle i Fox), i finalment una carrera d'orientació familiar de 3 hores (nivell Xuklis).

ACTUACIONS MUSICALS

En aquesta segona edició de la cursa solidària també hi haurà entre la tarda i la nit actuacions musicals a l'aire lliure de grups catalans emergents com Ocata, Alison Darwin o Yacine, entre d'altres.

Aquest any, la carrera organitzada per TransPerfect al costat de la Nova Fita ha comptat amb el suport de Vallalta Trail i la col·laboració de diverses organitzacions.

Entre aquestes entitats està la Barça Foundation, que ha patrocinat materials de comercialització distribuïts entre els participants i ha donat una samarreta del futbolista Gerard Piqué feta servir en un anunci televisiu per ser subhastada durant la celebració.

Qui vulgui donar suport a la causa solidària pot fer-ho a la web oficial de la cursa: https://www.transperfectmountainchallenge.com/.