Publicat 18/6/2020 16:01:18 +02:00CET

Més de 200.000 persones han sol·licitat l'ingrés mínim vital

El Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá,
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha dit que prop de 212.000 persones han sol·licitat l'ingrés mínim vital a la Seguretat Social des que s'han començat a processar aquest dilluns.

"Això posa de manifest l'extraordinària capacitat de la seguretat social per gestionar prestacions", ha celebrat aquest dijous el ministre en la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions al Senat.

Pel ministre, la nova renda és una eina "fonamental" per "trencar un cercle viciós que hi ha a Espanya entre la desigualtat, la incertesa i la manca d'oportunitats".

En les seves paraules, el risc sobre els més vulnerables "augmenta" en una situació de crisi, per la qual cosa l'executiu ha modificat les seves prioritats i bolcat "totes les energies i esforços" en l'ingrés mínim vital.

Així, Escrivá ha insistit que el model d'aquesta renda està "extraordinàriament focalitzat" des del punt de vista de les llars. "Tenim un model de governança modern, propi del que hem d'aspirar a ser, un estat quasi federal", ha dit.

En aquest sentit, ha destacat que en el model hi han de participar tots els nivells de govern "perquè les competències són compartides", per la qual cosa ha apostat per impulsar "diferents polítiques que cobreixin la prestació".

Contador