Publicat 17/11/2015 13:47

Més de 200 empresaris xilens segueixen les jornades empresarials del Port de Barcelona

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

Més de 200 empresaris xilens van participar aquest dilluns en la jornada empresarial del Port de Barcelona en el marc de la seva missió comercial a Xile, on es presenta com la porta d'accés a Europa i la Mediterrània per als productes d'aquest país sud-americà.

"El Port de Barcelona és el millor node per a la redistribució per tot Europa de les mercaderies procedents de l'Amèrica Llatina i l'Àsia", ha destacat el president de l'enclavament barceloní, Sixte Cambra.

Segons Cambra, Barcelona és "el port d'origen més competitiu per a importacions procedents d'Europa cap a Xile, i el que té més productivitat, el tecnològicament més avançat i amb més qualitat de servei", cosa que el converteix en una plataforma integrada per centres de distribució de grans companyies.

El port de la capital catalana és el segon d'Espanya en intercanvis amb Xile per valor de les mercaderies, valorades en 443 milions d'euros el 2014 --295 en exportacions i 148 en importacions xilenes--, i els ports de Barcelona i Xile intercanvien anualment 195.000 tones de mercaderies i al voltant de 15.000 contenidors.

Cambra també va aprofitar la jornada per signar un acord de cooperació amb el president del Port de San Antonio, un enclavament que té quatre terminals per a granels i contenidors i que vol doblar la seva capacitat de càrrega per passar dels 1,5 milions de TEU --contenidors de 20 peus-- a tres milions en 2018, i amb el pla Port Futur pretén arribar a una capacitat de sis milions el 2025.

Han assistit a aquesta jornada el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el ministre de Transport i Telecomunicacions de Xile, Andrés Gómez-Lobo; l'ambaixador d'Espanya a Xile, Carlos Robles; el director nacional de Duanes de la República de Xile, Gonzalo Pereira, i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Santiago, Edmundo Hermosilla, entre d'altres autoritats.

MISSIÓ INSTITUCIONAL

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha signat un acord amb el ministre d'Economia de Xile, Luis Felipe Céspedes; els vicepresidents de Rhône-Alps, Bernard Soulage, i Lombardía, Fabrizio Sala, i el director general de Baden-Württemberg, Werner Schempp, per impulsar projectes de cooperació conjunts.

L'objectiu d'aquests acords és intensificar les relacions comercials amb aquests països en els àmbits de la innovació, l'empreneduria, la formació professional i els clústers.

"Xile ha tingut molt d'èxit en el seu procés de creixement econòmic sobre la base de la integració comercial amb altres economies, per la qual cosa creiem fermament en la importància del comerç internacional, la integració comercial i la col·laboració, ha destacat Puig.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés