Més de 100 entitats i sindicats preparen una manifestació "transversal" pel 26-O

Publicat 14/10/2019 15:16:44CET
Concentració d'entitats i sindicats a plaça Sant Jaume de Barcelona
EUROPA PRESS

Rebutgen la sentència perquè suposa "una reculada per a la qualitat democràtica"

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Més d'un centenar d'entitats, entre les quals es troben l'ANC i Òmnium, i sindicats, com la UGT i CC.OO. de Catalunya, comencen a preparar una "gran manifestació transversal" pel 26-O en protesta contra la sentència dels líders sobiranistes catalans.

Així ho han explicat a Europa Press fonts de les entitats, que han fet un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en què han rebutjat la sentència perquè consideren que "suposa una reculada per a la qualitat democràtica de la societat" i significa la culminació d'un procés de judicialització de la política, han explicat durant l'acte, representants de les entitats.

També han criticat, durant la lectura d'un manifest davant centenars de persones a la plaça, les "greus conseqüències" que la sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, expressió, lliure associació i dissidència política, així com per a la normalitat política a Catalunya i l'autogovern de la Generalitat.

El manifest està signat per 115 entitats socials, econòmiques i professionals i s'ha llegit amb la presència de diversos representants, així com el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i els secretaris generals d'UGT i CC.OO. de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament, en una foto promoguda per Òmnium.

"Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s'enfronten totes les persones condemnades", han afirmat, i han explicat que treballaran per la llibertat dels condemnats des d'amplis espais de consensos socials i polítics a Catalunya i la resta d'Espanya.

SOLUCIÓ POLÍTICA

Han fet una crida als partits polítics i institucions públiques per "trobar el camí de la política i posar fi a la judicialització d'un conflicte polític".

També han demanat a la ciutadania que participi en les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixin a reforçar la cohesió i la convivència "des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats".

Després de la lectura del manifest, diversos representants han reclamat diàleg, solucions negociades, justícia, el dret a manifestar-se i cohesió social, entre altres consignes, en nom dels drets i llibertats.

Entre les entitats signatàries es troben desenes de col·legis i entitats professionals, fundacions i plataformes, i també la patronal Cecot, Stop Mare Mortum, SOS Racisme, Plataforma per la Llengua, Observatori Desc, Lafede.cat, Ca la Dóna i Ciemen, entre d'altres.