Publicat 25/8/2014 12:04:59 +02:00CET

Merkel diu que donarà suport a la candidatura de Luis de Guindos a la presidència de l'Eurogrup

Rajoy recogiendo a Merkel
PARTIDO POPULAR

MADRID, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat que Alemanya donarà suport a la candidatura de Luis de Guindos a la presidència de l'Eurogrup quan venci el termini del mandat de l'actual president, l'holandès Jeroen Dijsselbloem.

"Quan acabi el termini de l'actual president donarem suport a la candidatura de Luis de Guindos", ha dit Merkel en la roda de premsa que ha compartit amb Mariano Rajoy a Santiago de Compostel·la.

"Ha estat un excel·lent ministre d'Economia", ha afegit la cancellera, qui ha dit tenir les millors referències del ministre espanyol per part del seu homòleg alemany, Wolfgang Schaeuble.

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat convençut que Guindos és una persona "amb capacitat i preparació suficient" per presidir l'Eurogrup. Segons ha recordat, Guindos ha estat al capdavant d'aspectes molt importants per a l'economia espanyola i ha demostrat que ha sabut fer que Espanya passi d'una situació d'"extrema dificultat" a ser un país que comença a créixer i a corregir els seus desequilibris.