Publicat 22/6/2019 15:01:26CET

Merkel adverteix els EUA dels riscos d'una política internacional unilateral

Dia 30 de maig de 2019 - Cambridge, Massachusetts, Estats Units: Angela Merkel
Rick Friedman

DORTMUND (ALEMANYA), 22 juny (DPA/EP) -

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha advertit aquest dissabte contra de l'exercici d'una política internacional unilateral en una referència vetllada als Estats Units i la seva escalada de tensió amb l'Iran.

"La desconfiança és ja gairebé una política de govern en alguns llocs", ha afirmat Merkel durant el Congrés de l'Església Evangèlica Alemanya que se celebra a la ciutat de Dortmund.

Així, ha defensat l'acció conjunta i el diàleg. "Sense la base de la confiança la política internacional no pot ser reeixida", ha advertit la cancellera alemanya.

Les declaracions de Merkel van ser rebudes amb gran aplaudiment pels assistents al congrés. Quan Merkel es va apropar al faristol, el públic que omplia el lloc va aplaudir dempeus.

"Ha d'haver-hi una solució política i això és en el que estem treballant", ha indicat. A més, la mandatària alemanya ha assenyalat que el conflicte entre l'Iran i els Estats Units es tractarà en la cita de líders del G-20 prevista per als dies 28 i 29 de juny a Osaka, el Japó. La qüestió s'abordarà almenys de forma bilateral.

El 37º Congrés de l'Església Evangèlica Alemanya se celebra fins a aquest diumenge i s'espera que uns 118.000 visitants assisteixin a gairebé 2.400 esdeveniments. La trobada presenta un ampli programa que abasta des de concerts, estudis bíblics i tallers fins a taules rodones amb polítics alemanys.