Publicat 26/3/2019 15:10:49 +01:00CET

Meritxell Batet diu que el PSOE veu més fàcil pactar amb l'esquerra encara que sense "vetos" a Cs

Sessió de control al Govern al Congrés
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha assegurat que el PSOE surt a "guanyar" les eleccions i vol obtenir els millors resultats per governar amb fortalesa parlamentria, i, sobre possibles acords de govern, veu més fcil pactar amb l'esquerra encara que no posa vetos a Cs.

"No establim vetos ni apriorismes. Concorrerem a aquestes eleccions amb un programa electoral, amb un projecte de país i amb uns valors que són els de la socialdemocrcia, i amb ells volem seguir governant", ha respost als periodistes en preguntar-li si veten Cs com a aliat postelectoral.

Prviament, la també candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals havia recordat que Cs sí que ha posat un "cordó sanitari" als socialistes assegurant que no pactarien amb ells.

"Cs ha escollit ser un partit de dretes i pactar amb la dreta. Ho ha escollit governant Andalusia, anant a una manifestació a Colón i posant un veto i un cordó sanitari al PSOE. La situació ha quedat clara i ells són els que han decidit pactar amb la dreta", ha dit.

Ho ha contrastat amb la posició dels socialistes, que volen guanyar les eleccions amb el millor resultat possible: "I parlarem amb totes les forces polítiques, per intentarem no dependre'n de cap".

Sobre aquests acords, ha subratllat que el PSOE és un partit "d'esquerres, amb polítiques d'esquerres, socialdemcrates, que lluita contra la desigualtat, que posa l'accent en el creixement econmic per redistribuir".

"Aquests valors socialdemcrates són més fcilment compartits per les forces polítiques que també es diuen a si mateixes d'esquerres. La nostra prioritat és dur a terme un programa polític que respongui a l'ideari del PSOE", ha concls.