Publicat 6/12/2019 13:04:46 +01:00CET

Meritxell Batet demana integrar en la Constitució i els seus valors "els qui es puguin sentir allunyats o exclosos"

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant el discurs pel Dia de la Contitución
PSOE - Archivo

MADRID, 6 des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha demanat a qui defensa la Constitució del 1978 a "esforçar-se" per integrar "els qui es puguin sentir allunyats o exclosos". "Integrar, incloure i cohesionar la societat entorn d'unes garanties i a un projecte de convivència és allò que dona sentit a una Constitució", ha emfatitzat.

Aquest és un dels missatges que ha enviat Batet durant el seu discurs en l'acte central pel quaranta-unè aniversari de la Carta Magna que ha tingut lloc al Congrés, el primer com a presidenta de la cambra baixa, càrrec pel qual va ser revalidada el passat 3 de desembre.

La tercera autoritat de l'Estat ha subratllat també la necessitat de comprometre's amb els principis constitucionals entre els quals ha citat el de la llibertat i la igualtat, la qual "no existeix", ha dit, "si les dones tenen por a patir una agressió sexual" o quan pateixen humiliacions, cops o són assassinades. "55 en aquest 2019 i 1.033 des que es van començar a comptabilitzar el 2003", ha destacat.