Meritxell Batet comunicarà al rei la votació d'investidura per procedir al nomenament de Sánchez

Publicat 7/1/2020 15:18:07CET
La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, durant la primera sessió del debat d'investidura del candidat socialista a la presidència de Govern central (Arxiu)
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, comunicarà al rei el resultat de la votació d'investidura que s'ha celebrat aquest dimarts al Congrés perquè el cap de l'Estat pugui procedir a nomenar Pedro Sánchez president del Govern central.

En aquesta segona votació del ple d'investidura, el candidat socialista ha aconseguit ser elegit president en obtenir més vots a favor que en contra, 167 'sí' i 165 'no', amb una diferència de només dos vots.

Batet ha anunciat que comunicarà al rei el resultat de la votació perquè, conforme al que s'estableix en la Constitició, va ser el cap de l'Estat qui el va designar candidat a la investidura després de la ronda de consultes i qui ha de signar el decret del nomenament.

La previsió és que, una vegada publicat aquest nomenament en el BOE, Sánchez prengui possessió dimecres com a president al palau de La Zarzuela i que aquesta mateixa tarda s'anunciï la composició del gabinet perquè els ministres prenguin possessió dijous i celebrin divendres el seu primer Consell de Ministres.

Contador