Publicat 11/04/2014 15:06

El TSJC conclou que Fernández (PSC) va pressionar per a un contracte a dit a Montcada

Daniel Fernández
EUROPA PRESS

Manté imputats per tràfic d'influències el diputat i l'exalcalde de Sabadell Bustos

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha conclòs que l'ex secretari d'Organització del PSC i diputat al Parlament, Daniel Fernández, i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos van cometre un presumpte delicte de tràfic d'influències al pressionar per col·locar a dit un càrrec de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona) el maig del 2012.

Segons la sentència que tanca la instrucció d'aquesta peça separada del 'cas Mercuri', van exercir aquesta pressió "mitjançant la prevalença dels càrrecs que ostentaven" per aconseguir que l'alcaldessa d'aquesta població, María Elena Pérez, contractés com a directora de l'Àrea Territorial del consistori Carmina Llumà, parella del cap de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de Sabadell.

La sala civil i penal del TSJC dóna per finalitzada la investigació i manté imputats per presumpte tràfic d'influències Fernández, Bustos i el seu germà i exregidor de Sabadell Francisco Bustos, i també María Elena Pérez per un presumpte delicte de prevaricació.

Fernández i els germans Bustos van influir en Pérez perquè contractés Llumà i "remogués els obstacles per a això", després que no hagués superat una prova feta per una empresa de selecció externa, segons les conclusions del magistrat Joan Manel Abril, que ha traslladat les actuacions a la parts perquè es pronunciïn sobre si portar el cas a judici.

Aquests càrrecs eren a cada moment al corrent dels avatars del procés de contractació i presumptament pressionaven l'alcaldessa per al nomenament de Llumà, a la qual gràficament Daniel Fernández en converses telefòniques intervingudes deia "la nostra candidata".

Quan van saber que no havia superat les proves, van pressionar l'alcaldessa un altre cop perquè s'eliminés la qualificació negativa de Llumà: "Jo els he dit, escolta, que agafin a l'empresa i el no apta treguin el no", va informar en una conversa telefònica el 18 de maig del 2012 Fernández a Manuel Bustos, després d'una reunió mantinguda amb Pérez a la seu del PSC del carrer Nicaragua de Barcelona.

CANVI DE CONCLUSIONS

Després d'aquestes pressions, l'alcaldessa va organitzar una reunió amb la titular de l'empresa de selecció, la psicòloga que havia fet l'informe en el qual apareixia el 'no apta' i diversos polítics en la qual Pérez i un dels regidors van preguntar si Llumà podia desenvolupar aquest treball.

Se'ls va dir que no havien entès el que buscava l'Ajuntament i, sense cap prova addicional, es van canviar les conclusions i ella i una altra candidata van ser declarades aptes, amb l'única finalitat que Llumà fos seleccionada.

Dies després, el 29 de maig, en un decret va nomenar Llumà directora de l'Àrea Territorial "en perjudici de l'única candidata que havia superat totes les proves establertes en les bases de contractació", conclou el jutge.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés