Publicat 12/5/2020 14:50:21 +02:00CET

Mercè Conesa (Port de Barcelona) garanteix el "màxim d'inversions"

Port de Barcelona
PUERTO DE BARCELONA

Assegura que el pla de xoc de mesures econòmiques de 56 milions no frenarà inversions

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dimarts que activarà "el màxim d'inversions per accelerar la recuperació, prioritzant-les tenint en compte els criteris d'eficiència i de rendiment social, ambiental i econòmic".

En un comunicat aquest dimarts, ha admès que el pla de xoc de mesures econòmiques que l'enclavament portuari ja està aplicant i amb el qual es posaran a la disposició del teixit empresarial 56 milions d'euros per fer front als efectes derivats del coronavirus "provocarà, sense cap dubte, una rebaixa dels ingressos d'aquest any".

"Però aquestes mesures de xoc de cap manera afectaran la previsió d'inversions realitzada per a aquest exercici", ha asseverat Conesa, que ha reivindicat el Port de Barcelona com a motor econòmic essencial.

"Els ports no hem de repartir dividends i l'estat financer del Port de Barcelona, fruit del bon treball fet fins ara, és molt bo. Això ens permetrà engegar el màxim d'inversions", ha afegit.

Ha afirmat que la crisi del 2008 els està servint per estudiar mesures de futur, com impulsar l'obra pública afavorint la contractació de persones entre les empreses del sector.

El Pla d'inversions del port barceloní per aquest 2020 contemplava una despesa de 71 milions d'euros en obra pública, en el que s'incloïa els nous accessos ferroviaris, la nova Terminal Intermodal Port de Barcelona, la remodelació de l'edifici Asta, l'ampliació del Moll Adossat i un nou punt d'atracada per a serveis portuaris, una xifra a la qual s'ha de sumar un milió d'euros per a actuacions de digitalització i ciberseguretat.

Aquest pla d'inversions és una peça més del Pla de recuperació anunciat pel Port de Barcelona i que consensuarà amb la comunitat portuària, apostant per la recuperació de tràfics, la innovació i les noves oportunitats.

NOU PLA ESTRATÈGIC 2021-2025

Aquest pla de recuperació es basarà en els eixos del nou Pla Estratègic 2021-2025 que s'està ultimant en aquests moments: "Ens vam equivocar en considerar el risc de pandèmia com molt baix, però no ho vam fer en l'estratègia que el Port de Barcelona ha de seguir per continuar sent motor econòmic i palanca de creixement".

Els principals eixos d'aquest pla són reforçar la seva àrea d'influència i l'exportació cercant tràfics estratègics, afiançar llaços amb Àsia i desenvolupar una estratègia de nou sòl logístic.

Contador