Actualitzat 29/6/2020 10:02:35 +00:00 CET

Mercadona inverteix 140 milions a Catalunya per accelerar la reactivació econòmica

Nou supermercat de Mercadona a Blanes (Girona)
MERCADONA

La inversió tindrà un impacte indirecte sobre 150 llocs de treball en cada reforma i obertura

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

Mercadona inverteix aquest any a Catalunya 140 milions d'euros en obrir 6 supermercats (5 substituiran a d'altres que no s'adapten als estàndards de botiga eficient i no es poden reformar) i a remodelar-ne 21 per adaptar-los al nou model eficient i disposar de 159 establiments amb aquestes característiques.

Amb aquesta inversió, també s'impulsarà la implantació de la nova secció 'A punt per Menjar' en 44 botigues més, que se sumen a les 49 que ja compten amb aquesta secció, alhora que també es fomentarà el projecte 'Frescos Global', que incorpora millores en la secció de frescs i s'adapta millor a l'assortiment local, informa la companyia aquest dilluns en un comunicat.

Part d'aquests 140 milions d'euros també es destinaran a millorar les instal·lacions i optimitzar els centres logístics que la cadena de supermercats té en Sant Sadurní d'Anoia i Abrera (Barcelona).

Aquesta inversió tindrà un impacte indirecte en la creació d'ocupació, ja que més de 150 tècnics i operaris de diferents oficis treballaran en cadascuna d'aquestes reformes i en les obertures que es realitzin, així com en les actuacions que es duran a terme als centres logístics.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat el compromís de la companyia amb Catalunya, on va obrir el seu primer establiment a Lleida el 1993.

"Reactivar l'economia de les zones on Mercadona està present a Catalunya a través de fets, com reflecteix el pla inversor anunciat, és la nostra responsabilitat com a empresa i una aposta decidida pel desenvolupament econòmic i social", ha afegit.

Actualment compta amb 13.580 treballadors a Catalunya, i en els últims tres anys ha invertit 475,3 milions en el creixement i modernització de la xarxa de botigues, ampliació i millora de les plataformes logístiques i en el servei de compra online, gestionat des d'un magatzem en la Zona Franca de Barcelona i que ja cobreix 52 codis postals.

DONACIONS

Mercadona va donar l'any passat més de 1.478 tones d'aliments --el que equival a prop de 25.000 carros de la compra-- a un total de 41 menjadors socials i entitats benèfiques.

Durant el primer semestre de 2020 i a causa de l'emergència sanitària del coronavirus, la companyia ha augmentat les seves donacions més d'un 30%, amb 875 tones de productes de primera necessitat.

OBERTURA A BLANES

Aquest mateix dilluns ha obert un supermercat eficient a Blanes (Girona) amb una inversió de 6,9 milions i que ha suposat tancar els que l'empresa tenia en la població que no complien els estàndards de botiga eficient.

La plantilla en el municipi segueix sumant 105 persones, 60 de les quals han començat a treballar aquest dilluns en el nou establiment i les altres 45 estan a la botiga del carrer Ses Falques.