Publicat 17/11/2019 16:15:19 +01:00CET

Mercabarna reuneix 2.500 floristes i decoradors per presentar les tendències de Nadal

Floristes i decoradors participen en les Mercademostracions de Mercabarna
MERCABARNA

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

2.500 floristes i decoradors de tota Espanya han participat aquest diumenge en les Mercademostracions que ha celebrat Mercabarna-flor per presentar les tendències de la decoració nadalenca, ha informat en un comunicat.

El director general de Mercabarna, Josep Tejedo, ha assegurat que les propostes presentades pretenen "donar a conèixer a floristes i decoradors nous productes, tècniques i tendències nacionals i internacionals que els ajudin a vendre més flors, plantes i complements durant aquestes festes".

Els qui desitgin sortir-se del patró tradicional podran triar entre tres estils diferents: el Kitsch, amb colors lluents i elements vintage; el Funcional, més minimalista i sobri; i el Luxós Urbà, recarregat i més clàssic.

L'estil Kitsch vol trencar amb els convencionalismes i cridar l'atenció barrejant colors estridents i àcids amb tons clars, i inclou ornaments molt variats, com filferros, pells sintètiques, vidre i papers acolorits.

El Funcional es caracteritza per combinar flors i plantes amb pocs colors, decorades amb ornaments com a boles i estels de tons metàl·lics, i combinades amb veles, fustes i teles de tons càlids.

El Luxós Urbà destaca per presentar flors i avets que es decoren amb daurats, velluts, materials pesats i de qualitat, com canelobres o adornaments brillants.

Durant la jornada, cinc de les millors escoles d'art floral d'Espanya han decorat taules de Nadal, i les artistes Gabriela Salazar i Natalia Zhizhko --del Regne Unit i Rússia, respectivament-- han fet treballs florals originals per adornar l'interior de llars, restaurants, hotels i altres locals comercials el Nadal.