Publicat 18/12/2020 13:28CET

Mercabarna lliura els IV premis 'Mercabarna Innova' a empreses amb projectes innovadors

Els guanyadors dels premis Mercabarna Innov (d'izq a der): Manel Finestres, Conrear; Núria Gustems, Gran Blau; Jordi Valls, Mercabarna; Sabine Schara i Anna Batlle, Schara; i Fernando Serra, Laumont
MERCABARNA - A BOFILL

Jordi Valls els destaca com a models de superació davant la crisi sanitària

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

El director general de Mercabarna, Jordi Valls, ha lliurat aquest divendres els IV premis Mercabarna Innova a empreses amb projectes innovadors malgrat la pandèmia de Covid-19.

Els guardons, que pretenen impulsar la innovació entre les 700 empreses agroalimentàries de Mercabarna, han rebut en aquesta edició 14 projectes d'11 empreses, informa en un comunicat el mercat barceloní.

Els projectes presentats estan relacionats amb nous models de negoci sorgits a conseqüència de la Covid-19, productes més saludables i sostenibles, innovació de producte, i processos i packs més sostenibles.

Jordi Valls ha definit alguns treballs com a exemple de superació davant la crisi sanitària i uns altres com a model per aprofitar l'oportunitat generada per aquestes circumstàncies adverses per "adaptar els seus productes i serveis a la demanda actual i millorar els seus processos".

Els projectes guanyadors han estat una peixateria tradicional virtual, un de salsitxes de frankfurt més saludables i sostenibles, un altre per a bolets i tòfones online com al mercat, i un que garanteix la traçabilitat dels fruits exòtics.

PROJECTES PREMIATS

El Primer Premi, de 8.000 euros, és per a la majorista Gran Blau per una app per a restauradors i la web www.granblau.es per a consumidors finals: el comprador tria com li preparen i envasen el peix (inclosos paquets: pica pica nadalenc, paella, oriental, mariscada, healthy, i maridatges); i per a cada peix hi ha consells de cuina, receptes, i explicació de cada benefici per a la salut.

El Segon Premi, de 5.000 euros, és per a Schara, per les seves salsitxes de frankfurt (a més de mortadela i bacon) amb un sistema innovador de fumat (Clean Smoke) avalat per la UE: el producte queda lliure de restes de la combustió, elimina el risc d'incendi a les cambres de fumat i redueix l'emissió de CO2 i el consum d'aigua.

El Tercer Premi ha estat per a dues empreses, que reben 3.000 euros cadascuna: d'una banda, l'empresa especialitzada en fruites exòtiques Cultivar ha digitalitzat les seves activitats logístiques, amb el qual es pot, entre altres coses, saber on és cada palé, unir la codificació del productor amb la de Cultivar per garantir tota la traçabilitat, saber el pes de cada palé o emmagatzemar automàticament el producte; i tot, amb una PDA que estalvia 15 tones de paper anuals.

Per altra banda, l'empresa de bolets i tòfones Laumont llança un sistema d'eCommerce B2B de venda a professionals (www.laumont.es), sobretot a restauradors, que aporta una experiència de compra als seus clients molt similar a la del lloc de venda de Mercabarna: per exemple, es reflecteix la gamma de bolets i tòfones, l'aroma de cada tòfona i sabor dels bolets, a més de consells de conservació, cuina i maridatge de tots els productes.

Els membres del jurat són la directora de l'Escola d'Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona (Eeabb), Anna Gras; el ceo de Barcelona Tech City, Miquel Martí; el director general d'Alimentació de Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat, Carmel Mòdol; el director de l'Irta de la Generalitat, Josep Usall, i el director d'Alimentària Exhibitions (Fira de Barcelona), Antoni Valls.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés