BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -
Mercabarna ha inaugurat aquest dimarts l'Aula del Fresc amb l'objectiu que es consolidi com a centre de referència a Catalunya en la formació de professionals vinculats al comerç i a l'elaboració d'aliments frescos.
Segons ha informat el polígon alimentari en un comunicat, en aquesta nova aula es realitzaran les classes pràctiques dels cursos ocupacionals de peixateria, carnisseria i xarcuteria que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna.
Els cursos van dirigits a joves que han deixat els estudis i a aturats de llarga durada, tenen una durada mitjana de quatre mesos i el 80% dels seus continguts són pràctics.
A l'espai s'impartiran tant les classes pràctiques dels ensenyaments com a nous cursos monogràfics de productes frescos dirigits a professionals del comerç i la restauració, ja que l'aula està equipada amb cuina i instruments per dur a terme una formació pràctica en tots els cursos que es realitzin.
El president de Mercabarna i regidor de Turisme, Comerç i Mercats de Barcelona, Agustí Colom, ha explicat que amb el nou espai "es vol contribuir a la professionalització dels oficis alimentaris, tan arrelats a la cultura mediterrània i al comerç de proximitat".
"Aquests cursos tenen l'objectiu de donar a conèixer les característiques dels aliments frescos i les seves opcions culinàries, ja que cada dia són més les novetats que sorgeixen al món de l'alimentació", ha asseverat Colom.
Durant la presentació d'aquest dimarts, els xefs i propietaris del restaurant barceloní Dos Cielos, Sergio i Javier Torres, han acompanyat Colom amb l'elaboració d'un 'xou cooking' sobre tapes de peix.