Publicat 19/11/2019 16:08:00 +01:00CET

De Meo (Seat), sobre les protestes a Catalunya: "Jo l'única cosa que demano és que em deixin treballar"

El president de Seat,  Luca de Meo, ofereix una conferència sobre micromovilitat urbana durant la novena edició de la Smart City Expo World Congress (SCEWC), a Barcelona (Espanya), 19 de novembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Assegura que ha pogut operar a Martorell (Barcelona) sense problemes "per ara"

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Seat, Luca de Meo, no ha volgut valorar la situació política a Catalunya, i s'ha centrat en l'operativa de l'automobilística en ser preguntat per l'afectació dels talls de carreteres en protestes per la sentència de l'1-O: "Jo l'única cosa que demano és que em deixin treballar".

Ho ha dit en una trobada amb els mitjans durant l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), que té lloc des d'aquest dimarts fins al dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

De Meo ha remarcat que ell aborda qüestions pràctiques, com ara que les peces puguin arribar a la cadena de muntatge, així com les mercaderies que venen des del port, i que no parla d'"alta política".

Ha assegurat que l'automobilística ha pogut operar a la fàbrica de Martorell (Barcelona) sense problemes "per ara" i que, a més, ha viscut els millors anys de la seva història.

En aquest sentit, ha sostingut que no opinarà ni dirà res sobre la situació política fins que "no impacti en l'operativa", la qual cosa ha assenyalat que va passar durant la vaga general del 18-O, quan Seat va tancar la planta.

De Meo ha assenyalat que tenien "por" per l'impacte que podia fer que no arribés alguna peça pels talls a les carreteres, perquè ha recalcat que a la fàbrica de Martorell hi arriben cada dia 16 milions de peces i no pot sortir cap cotxe si li'n falta alguna.

És per això que ha defensat que van acordar amb els sindicats tancar la planta, per "no prendre el risc" de portar tots els treballadors a la planta i que no poguessin treballar si s'havia d'aturar la cadena de muntatge.

REUNIÓ AMB DIRECTIUS DE VOLKSWAGEN

Sobre la reunió que el Govern català va anunciar que volia mantenir amb els directius de Volkswagen a Wolfsburg (Alemanya), De Meo ha defensat que Seat té "el dret de ser amo" del seu destí després dels resultats dels últims anys.

Ha explicat que va sopar amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en la cerimònia d'entrega dels Premis Carles Ferrer i Salat de Foment del Treball, i ha dit que van comentar la proposta de reunió anunciada pel Govern català.

De Meo ha asseverat que "sempre" parla amb els directius de Volkswagen sobre l'evolució de Seat i que veuen que es controla bé la situació des d'aquí.