Publicat 26/4/2019 13:02:30 +02:00CET

Menys esquiadors per més facturació a les estacions d'Andorra

Menys esquiadors per més facturació en les estacions d'Andorra
GRANDVALIRA - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 abr. (EUROPA PRESS) -

El sector de l'esquí d'Andorra ha viscut un hivern amb menys ocupació que la temporada anterior, per amb un increment de la facturació total, segons han detallat en haver tancat les pistes després de més de 140 dies consecutius d'activitat.

L'estació de Pal Arinsal de Vallnord ha venut 488.858 abonaments d'esquí, un 8,4% menys, en una temporada marcada per les poques nevades en la qual la neu de cultiu "ha estat vital" per poder obrir de mitjana el 93% del total d'installacions i pistes, han informat en un comunicat.

Pal Arinsal destaca, a més, l'increment de l'1,5% de la facturació i del 10,8% de la despesa mitjana per client, fet que compensa la disminució dels esquiadors.

El dia de més afluncia va ser el 2 de mar amb 7.929 persones, i de mitjana se n'han registrat 3.419.

També ressalten l'augment del 8,6% de l'activitat a les escoles d'esquí i l'increment de l'afluncia en els serveis de restauració.

Pal Arinsal recorda que d'aquí a només 30 dies reobrir l'estació, per encarar un estiu focalitzat sobretot en la BTT i les activitats en família.

GRANDVALIRA

L'altra vall andorrana, Grandvalira ha viscut una situació semblant a la de Vallnord: la venda de forfets no ha crescut respecte a la temporada anterior --llavors van ser 1,8 milions--, per sí la
facturació, de manera que encadenen "set temporades seguides de creixement", han informat aquest dijous en un comunicat.

Per nacionalitats, l'esquiador espanyol es manté, el rus cau i el britnic ha augmentat.

L'estació ha informat que les mquines per adequar la neu a tota la superfície esquiable han treballat més de 28.300 hores aquest hivern, en una temporada que ha nevat la meitat que l'anterior: 4 metres i 65 centímetres, pels 8 metres i 36 centímetres de la passada.

ARCALÍS

Grandvalira i Pal Arinsal ja estan tancades, per encara es pot esquiar a Andorra, concretament a l'altre domini de Vallnord, Ordino Arcalís, que juntament amb Masella i Sierra Nevada són les
tres úniques estacions encara obertes de la Península Ibrica.

Fins aquest diumenge ofereix més del 80% de les seves pistes operatives i espessors que superen els dos metres en cotes altes, han informat.

Les nevades d'aquest dimecres i dijous han deixat prop de 40 centímetres de neu fresca.