Actualitzat 16/05/2017 19:44

Mendiluce (Anticipa): el 'private equity' immobiliari és alternativa d'inversió amb alta projecció

Casimiro Gracia, Eduard Mendiluce, Mercè Faixas, José Masip
ANTICIPA

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat d'Anticipa Real Estigues, Eduard Mendiluce, ha constatat aquest dimarts que la recuperació del mercat immobiliari a Espanya ha convertit el 'private equity' immobiliari en una alternativa d'inversió "amb alta projecció i rendibilitat".

Així ho ha destacat en la jornada 'Del servicing bancari al private equity immobiliari', organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), la consultora Axis Corporate i la immobiliària, en la qual ha abordat les claus per entendre aquesta transformació.

En la seva intervenció, ha repassat el context actual del sector immobiliari i com Anticipa ha gestionat el procés de transformació i reenfocament estratègic per convertir-se, segons ha destacat, en un dels líders de la gestió de deute hipotecari a Espanya, així com una de les plataformes més grans d'habitatge en lloguer.

Així, en un context en què les entitats financeres disposen de moltes carteres d'actius improductius dels quals necessiten desprendre's per sanejar els seus comptes de resultats, l'estratègia d'Anticipa ha consistit --davant l'adquisició de carteres-- a anar més enllà i a crear valor per a l'accionista.

Ha argumentat que en el 'servicing' bancari, l'empresa actua com a mer proveïdor de serveis per a un tercer o tercers, encarregant-se de realitzar la gestió de les carteres, mentre que en Anticipa s'aposta per la creació de valor per a l'accionista.

"Participem des del primer moment en la cerca de nous portafolis, en la seva valoració i, posteriorment, en una gestió eficient, tant del punt de vista financer com immobiliari que maximitzi el valor", ha constatat.

Anticipa Real State, constituïda el 2004 després de passar a les mans del fons nord-americà Blackstone, ha anat evolucionant i ha passat de ser 'servicer', que gestionava actius per a tercers, a ser plataforma de gestió immobiliària i de préstecs hipotecaris.

La firma vol convertir-se en una de les plataformes més grans de lloguer residencial d'Espanya i preveu gestionar a finals d'aquest 2017 un total de 17.000 pisos de lloguer.

Segons Mendiluce, Anticipa ha duplicat la seva grandària en dos anys i el seu creixement s'ha basat en les oportunitats que ofereix el mercat per a l'adquisició de carteres provinents d'entitats financeres, la qual cosa també ha impactat en la seva plantilla de 360 professionals.

La cartera de lloguer d'Anticipa ha crescut a un ritme de 400 immobles al mes, fins a aconseguir els 12.000 immobles gestionats: "Comptem amb una cartera ordenada, amb una rendibilitat de mercat i amb capacitat per seguir creixent incorporant més habitatges".

Quant a la rendibilitat d'aquest tipus d'inversió, ha augurat que "els tipus d'interès a curt termini continuaran en nivells reduïts, per la qual cosa la inversió en el sector immobiliari seguirà oferint unes taxes de tornada favorables".

El 2016, la inversió immobiliària a Espanya va superar els 14.000 milions d'euros i va arribar a un màxim històric, i en el primer trimestre del 2017 aquesta tendència inversora continua.

"En aquests moments, tant el mercat residencial com d'oficines, ofereixen bones oportunitats d'inversió i aquesta situació es mantindrà en un entorn econòmic favorable" ha conclòs Mendiluce.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés