Publicat 5/4/2020 17:28:15 +02:00CET

Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

Un treballador de l'empresa Eurocoffin, la fàbrica de taüts de Serveis Funeraris de Barcelona - Grup Mémora, situada a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, treballa amb la fusta d'un dels seus taüts durant la seva jornada laboral.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

La demanda dels serveis de la funerària Mémora s'ha multiplicat per 5 a la ciutat de Barcelona i per 7 a la ciutat de Madrid arran de la crisi sanitària del coronavirus, ha afirmat el director de Comunicació i Relacions Institucionals de Mémora, Fernando Sánchez Tulla.

En una entrevista d'Europa Press Televisió, ha explicat que en aquests moments només ofereixen serveis funeraris amb "el mínim imprescindible", en no poder celebrar-se ni vetlles ni cerimònies en els tanatoris, i que les tarifes segueixen sent les mateixes.

Sánchez ha distingit entre els casos de Madrid i de Barcelona: a la capital espanyola "la demanda ha crescut massa ràpid" i hi ha problemes amb la cremació i els enterraments, mentre que a Barcelona s'han anticipat per evitar col·lapses.

"El que hem après de Madrid, amb el 'delay' que hi ha en el temps quan està arribant, per exemple, a Barcelona, és aprendre dels problemes que hi ha hagut en aquesta ciutat i intentar ser previsors", ha dit.

Per això es va activar un gran dipòsit en el tanatori de Collserola a Barcelona, amb la finalitat d'acollir els difunts "el temps que sigui necessari fins que puguin sortir cap a destinació final, que és cementiri o crematori".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 2. 2

  Coronavirus.- El Banc dels Aliments impulsa una campanya de recollida a Tortosa (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- El Festival de Sitges ajudarà a cercar finançament per a set produccions

 4. 4

  Endesa inverteix 1,1 milions a Deltebre (Tarragona) per millorar el servei

 5. 5

  Junqueras apel·la als valors de les obres clàssiques per afrontar la pandèmia