Publicat 9/3/2019 13:28:43 +01:00CET

Mediavilla (PNB) creu que Otegi va poder haver dit que "matar Lluch va estar malament"

BILBAO, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

El responsable de Política Institucional del PNB, Koldo Mediavilla, ha considerat que el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, va poder haver dit recentment que "matar Ernest Lluch va estar malament" i que "el seu crim va ser injust", i ha lamentat que "una vegada més la seva memria va ser selectiva".

En un article publicat en el seu blog, recollit per Europa Press, el representant jeltzale s'ha referit a les afirmacions del líder d'EH Bildu a TV3 en les quals assenyalava que falten en la política espanyola figures com les d'Ernest Lluch (assassinat per ETA l'any 2000), "en la mesura en qu defensava el dileg com a mtode per resoldre problemes polítics i ara aportaria racionalitat a l'actual context".

En la seva opinió, l'afirmació d'Otegi est "descontextualizada" perqu al dirigent de l'"esquerra patritica se li va oblidar recordar" que al representant catal el va assassinar ETA l'any 2000 i que "posteriorment va justificar el seu crim per ser un 'membre del Govern del GAL que va voler jugar en els últims temps el paper de policia bo'".

"Arnaldo podia haver dit, per exemple, que matar Lluch va estar malament. Que el seu crim va ser injust. Per una vegada més la seva memria va ser selectiva", ha reprovat.

D'altra banda, Mediavilla ha criticat que l'exlíder de Podem Euskadi i cap de llista al Congrés per Biscaia en les properes eleccions generals, Roberto Uriarte, indiqués dies enrere que "votar el PNB és perdre el dret a decidir qui governar a Madrid".

"On ha estat Roberto Uriarte en l'últim any? En una cambra hiperbrica allat del mundanal soroll? Als llimbs dels justs? A la lluna? Li recomano llegir les primeres pgines dels diaris que titulaven 'El futur d'Espanya en mans del PNB'. Espero que així recuperi la memria. O el sentit comú", ha finalitzat.