Publicat 17/3/2019 18:17:23 +01:00CET

Mayoral (Podem) sobre la manifestació independentista a Madrid: "És saludable"

Taxistas se concentran en la entrada de IFEMA y cortan el tráfico en la M-40 en
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MLAGA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El secretari de Societat Civil i Moviment Popular de Podem, Rafa Mayoral, ha qualificat de "saludable" la manifestació a favor de l'independentisme d'aquest dissabte a Madrid.

"És una expressió democrtica, la llibertat d'expressió és un element central en una societat democrtica, és saludable que la gent s'expressi amb llibertat al carrer, posa de manifest que els conflictes polítics no es poden resoldre en els jutjats", ha comentat, ressaltant la importncia del "dileg ampli" entre Catalunya i Espanya per parlar del futur del país.

Mayoral ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de reunir-se amb collectius socials i activistes a Mlaga. El diputat de Podem ha estat acompanyat d'Eva García Sempere, candidata d'Unides Podem al Congrés per Mlaga.

El diputat de Podem ha dit que les llistes de les eleccions generals de la formació 'morada' del 28 d'abril ja estan tancades, encara que segueixen treballant a fer el propi amb les de les municipals, autonmiques i europees de maig. "L'avanament electoral ha precipitat la conformació de les llistes, per anem a velocitat de creuer", ha justificat. Si bé assenyala que el que sí té el seu partit és registrada la coalició.

"Ara estem posant-nos les piles amb els collectius socials, hi ha una Espanya que no s'escolta, gent que s'aixeca cada dia per anar a treballar, que tenen lloguers abusius", afegeix.

Segons ha manifestat, els eixos centrals de les campanyes han de ser la defensa dels serveis públics "davant la destrossa que estan fent les trasnacionals", i ha posat d'exemple el servei del transport de viatgers (Uber, Cabify), que est "en contra del taxi".

D'altra banda, ha titllat de "vergonya" que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi confós la data en qu es va gestar el 15-M el 2011, en dir que va tenir lloc un 15 de mar en lloc d'un 15 de maig.

"Aquest matí hem passat molta vergonya. Hem sentit un president del Govern que no coneix el seu país. Que diu que el 15-M va ser el 15 de mar; si vol parlar del 15-M ha d'entendre que va ser el 15 de maig", ha concls.