Publicat 26/7/2019 16:40:51 +02:00CET

De la Mata obre una investigació a ING, Caixabank, Ibercaja i Bandenia per presumpte blanqueig de capitals

Fachada De La Audiencia Nacional
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha obert una investigació a les entitats ING Bank, Caixabank, Ibercaja, Bandenia Banca Privada PLC i Bandenia Banca Privada Sucursal en España per un delicte de blanqueig de capitals relacionat amb la seva presumpta activitat delictiva.

D'altra banda, el jutge ha arxivat la causa de Conde-Pumpido Varela --fill de l'ex-fiscal general de l'Estat-- i quatre persones més que eren investigades per presumptes delictes de blanqueig de capitals relacionats amb aquesta entitat.

Per contra, envia a judici deu persones més per aquesta causa, que investiga el banc pantalla Bandemia, dedicat al moviment internacional de divises per ocultar al fisc els veritables titulars dels capitals, segons el Jutjat Central d'Instrucció número 5.

Pel que fa a la peça nova, que el jutge anomena Bandemia-blanqueig, té relació segons la interlocutòria que ha donat a conèixer aquest divendres amb la gestió de comptes corrents de Bandemia obertes a les tres entitats bancàries.