Publicat 4/2/2020 17:13:55 +01:00CET

Mascarell recull l'acta de diputat de JxCat al Parlament en substitució de Puigdemont

Ferran Mascarell
EUROPA PRESS - Archivo

El compatibilitzarà amb el seu càrrec de vicepresident de la Diputació de Barcelona i regidor de JxCat a l'Ajuntament

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Diputació de Barcelona i regidor de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Mascarell, ha recollit aquest dimarts l'acta de diputat al Parlament en substitució de l'expresident de la Generalitat i ara eurodiputat, Carles Puigdemont.

Algunes fonts que ha consultat Europa Press han explicat que Mascarell ja ha fet tots els tràmits necessaris per recollir aquesta acta, entre els quals es troben acatar la Constitució i l'Estatut i la declaració d'activitats i béns, per la qual cosa "ja és oficialment diputat de JxCat" a la cambra.

Per això, està previst que ja ocupi l'escó en el ple del Parlament que comença aquest dimecres.

Mascarell, que va ser delegat del Govern durant la presidència de Puigdemont, relleva així l'expresident com a diputat al Parlament després de la seva renúncia a l'escó quan va ser nomenat oficialment eurodiputat i no poder compatibilitzar els dos càrrecs.

Les fonts han assegurat que Mascarell sí compatibilitzarà l'escó al Parlament amb la vicepresidència de la Diputació de Barcelona i l'acta de regidor de JxCat a l'Ajuntament de la capital catalana.

INDEPENDENT

Mascarell va militar en el PSC fins el 2010, i va ocupar responsabilitats com la Conselleria de Cultura amb Pasqual Maragall, i després es va incorporar al govern d'Artur Mas com a independent.

Com que no té carnet de partit, l'opció de Mascarell de mantenir els tres càrrecs no xoca amb el règim d'incompatibilitats del PDeCAT.