Actualitzat 8/6/2014 11:58:45 +00:00 CET

Mascarell exalça l'acte casteller com a "síntesi perfecta" del tarannà català

Castellers a favor de la consulta soberanista frente a la Sagrada Familia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha exalçat aquest diumenge l'acte amb 5.000 castellers organitzat per Òmnium per reivindicar una consulta d'autodeterminació com a "síntesi tan perfecta" de les maneres d'actuar i treballar col·lectivament dels catalans.

En declaracions als mitjans a la plaça Gaudí de Barcelona després de presenciar la torre dels Castellers de la Sagrada Família, ha afirmat que l'esdeveniment d'aquest diumenge, celebrat de manera simultània en set ciutats europees i 46 catalanes, ha manifestat el desig dels catalans d'"expressar democràticament" els seus anhels polítics entorn del 9 de novembre, la data fixada per a la consulta.

"Els catalans som un poble profundament democràtic, i això és el que una vegada més hem expressat", ha assenyalat el conseller, que també ha vist l'acte com una mostra que el procés sobiranista català neix de la base, dels ciutadans i de les organitzacions cíviques.

"Som Europa i volem seguir sent Europa", és el tercer aspecte que, per a Mascarell, ha manifestat aquest esdeveniment celebrat sota el lema 'Catalans want to vote. Human towers for democracy', pel que ha felicitat en nom seu i del Govern a Òmnium i a les 71 colles participants.

L'esdeveniment ha comptat amb padrins que han llegit el manifest en les diverses ciutats europees: a Berlín, ha estat l'entrenador del Bayern, Pep Guardiola; a París, el músic Jordi Savall; a Londres, l'historiador Paul Preston; a Lisboa, el dramaturg Helder Costa; a Brussel·les, l'actor Sergi López, i a Ginebra, el també actor Joan Mompart.