Actualitzat 8/6/2014 12:51:03 +00:00 CET

Mascarell evita valorar la figura de Duran perquè "és dia de suma"

Castellers a favor de la consulta soberanista frente a la Sagrada Familia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha evitat aquest diumenge valorar el fet que el líder d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, mediti no repetir com a candidat de CiU a les generals perquè "és dia de suma", després d'assistir a Barcelona a l'esdeveniment 'casteller' organitzat per Òmnium en defensa d'una consulta d'autodeterminació.

Després de preguntar-li els mitjans a la plaça Gaudí sobre una valoració de la figura de Duran i la decisió que està estudiant, ha afirmat: "Sóc un polític, pertanyo al Govern, i avui és dia de suma".

"Estem sumant, i aquesta és la millor resposta a tot el que està succeint, a tot el que desitjem i tot el que volem", ha afegit el conseller que portava un mocador vermell lligat al coll expressant el desig dels catalans de votar, com altres assistents a l'esdeveniment celebrada sota el lema 'Catalans want to vot. Human towers for democracy'.

PRÒXIMA LEGISLATURA

Així s'ha pronunciat després que la dirigent d'UDC i vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, hagi afirmat aquest diumenge que Duran medita deixar els seus càrrecs de secretari general de CiU, portaveu de la federació al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors de la Cambra Baixa amb vista a la pròxima legislatura.

Fonts d'UDC han explicat a Europa Press que es tracta d'una "qüestió personal" de Duran, i si pren la decisió la transmetrà després de la proclamació de Felip VI com a rei, el 19 de juny.