Publicat 10/3/2019 13:01:26 +01:00CET

Mas diu que aniria al Congrés a "evitar un 155" i a exigir una proposta per a Catalunya

El expresidente de la Generalitat Artur Mas
CATALUNYA RDIO - Archivo

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

L'ex-president de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que aniria al Congrés dels Diputats a "evitar un 155", i a exigir una proposta en positiu per a Catalunya, en contraposició amb la del Parlament, que és la independncia, ha concretat.

En una entrevista al programa FAQS de TV3 recollida per Europa Press, l'expresident ha afirmat que també aniria a defensar el dret d'autodeterminació, i ha sostingut que "el referndum no és el problema sinó la solució, perqu és la gent de Catalunya la que ha de prendre l'última decisió".

Preguntat per les llistes a les eleccions generals dels partits independentistes, Mas ha defensat que "sempre hi ha tensió" per triar els candidats, per ha indicat que acaba una vegada que hi ha acord.

Respecte al judici pel procés independentista, Mas ha assegurat que "la decisió de la violncia la va prendre el Govern espanyol" i ha criticat que es defineixi els votants com a violents, que en la seva opinió van protegir les urnes.

També ha explicat que la consulta del 9 de novembre de 2014 i el referndum de l'1 d'octubre de 2017 es van realitzar perqu hi havia "pressió al carrer i mandat en les urnes", després del qual ha titllat d'essencial que un demcrata escolti el carrer i faci cas a les urnes.