Inauguración de las obras del recinto modernista del Hospital Sant Pau
Foto: EUROPA PRESS

Reding, Mas, Pastor i Trias escenifiquen "gran col·laboració" al recinte de Sant Pau

BARCELONA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat a la vicepresidenta de la CE Viviane Reding veure Catalunya com una "aliada molt bona" per construir l'Europa del futur.

   Ho ha demanat aquest dilluns en referència a la seva vocació i dinamisme, durant la inauguració de la restauració del recinte modernista de l'Hospital Sant Pau de Barcelona.

   A la part final del discurs, Mas ha passat del català al francès i s'ha dirigit a Reding: "Sempre hem estat molt units i amb uns llaços molt estrets amb Europa", i ha remarcat que la societat catalana és molt viva i dinàmica i es vol implicar en la construcció d'Europa.

   Li ha agraït el seu compromís amb el català i li ha assenyalat que Catalunya és un país amb arrels i molt viu, al fil de les declaracions de Reding que ha subratllat: "Les persones no podem créixer si no mirem les nostres arrels, però si mires només les teves arrels tampoc pot créixer un arbre fort", i ha manifestat la seva satisfacció perquè s'hagi fet possible un treball tan positiu entre institucions.

   Tots dos han participat en la inauguració de la reforma del complex modernista de Sant Pau, al costat de la ministra de Foment, Ana Pastor; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, qui han destacat la "gran col·laboració" a les obres conjuntes, com ha ressaltat l'alcalde.

REDING: TREBALL CONJUNT

   Reding ha celebrat que l'acte no només serveix per commemorar la posada de llarg de la reforma després de quatre anys d'obres, sinó també per celebrar el "treball conjunt de Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa".

   Artur Mas ha destacat que "quan es creu que les coses són importants, s'acaben fent i s'acaben fent bé", pesi als diferents signes polítics i els diferents governs que han liderat la posada en marxa de la rehabilitació del conjunt modernista amb fons de la UE, càrrecs dels programes de l'1,5% cultural de l'Estat i recursos de Generalitat, consistori i fundació privada de l'hospital.

1401: NEIX EL SANT PAU

   Mas ha destacat que les grans obres catalanes les ha portat a terme la societat civil del territori, com és el cas del recinte antic de Sant Pau, La Pedrera i el Palau de la Música Catalana, entre d'altres, així com ha posat de manifest que quan va néixer el Sant Pau el 1401 la institució de la Generalitat ja feia 40 anys que existia.

   La ministra Pastor ha remarcat l'aconseguiment col·lectiu d'aquesta comesa, i ha subratllat que el recinte es converteix ara en la millor carta de presentació de Barcelona, Catalunya i Espanya: "Seguirem col·laborant, perquè d'aquesta col·laboració seguim beneficiats tots".

2.000 BÉNS A PRESERVAR

   "En política hi ha dies dolents i dies regulars, i avui estem contents de que sigui un dia especial", ha destacat la ministra, que ha destacat que Catalunya té una llista de 2.000 béns d'interès cultural a preservar.

   L'alcalde Trias ha llançat un agraïment especial a la ministra Pastor: "Sempre la tenim a punt per ajudar-nos", i ha elogiat també la col·laboració públic-privada que ha permès tirar endavant la reforma.

   El cardenal Sistach ha destacat en el seu discurs la vinculació de l'hospital amb la solidaritat, l'atenció als pobres i l'atenció dels més necessitats, ja sigui de manera directa o indirecta, i ha reafirmat el compromís del recinte amb les necessitats de la societat.

CENTRE DE CONEIXEMENT I INVESTIGACIÓ

   El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau serà un centre de coneixement, recerca i desenvolupament en salut, sostenibilitat i educació, amb la ubicació d'organismes, institucions i empreses internacionals destacades en aquests camps perquè treballin en iniciatives compartides.

   De moment s'han sumat set institucions pertanyents a l'ONU i a la CE, entre d'altres organismes, i està previst que en els pròxims mesos se'n sumin cinc o sis més.

   Les set institucions que estaran al centre són la Universitat de les Nacions Unides (UNU), l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Institut Forestal Europeu (EFI), la Casa Àsia, la Xarxa Mundial d'Operadors d'Aigua (GWOPA), el Programa de Ciutats Resilentes d'UN-Habitat i la Xarxa Global d'Universitats per a la Innovació Global (GUNI).

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés