Publicat 22/2/2019 14:41:41CET

Martínez (Cellnex) valora el 2018 com un "molt bon exercici" amb resultats slids

Cellnex defensa el seu creixement com a empresa d'infraestructures
EUROPA PRESS

Defensa l'adopció primerenca de la normativa comptable IFRS16 per conixer millor el seu impacte

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, ha valorat el 2018 com un "molt bon exercici" per a la companyia d'infraestructures de telecomunicacions, any en qu ha remarcat que ha obtingut resultats slids.

En la roda de premsa de presentació dels comptes, Martínez ha celebrat que Cellnex hagi registrat un bon comportament en la borsa durant el 2018, hagi tancat en positiu i amb un creixement del 5%, malgrat que ha sostingut que ha estat un "any difícil" als mercats.

"Hi ha expectatives de creixement de la companyia que es traslladen a l'oferta i demanda que té el títol cada dia", ha raonat Martínez sobre l'evolució de Cellnex en borsa durant l'any passat.

També ha exposat que el "principal repte" que ha afrontat la companyia era l'adopció de la normativa comptable IFRS16 per a la presentació de resultats, obligatria a partir d'aquest gener, i ha remarcat que Cellnex ho ha fet un any abans per tenir una millor comprensió del seu impacte en els comptes.

En aquest sentit, el director financer de Cellnex, José Manuel Aisa, ha defensat que l'empresa ha adoptat aquesta normativa abans perqu té un "impacte molt fort" en el concepte comptable dels lloguers, que deixa de ser considerat com una despesa d'explotació i es computa com un deute financer.

Aisa ha argumentat que aquest canvi es tradueix en un augment de l'ebitda i de l'endeutament de les empreses i que "canvia les regles de joc" a partir de les quals fan els seus clculs, sobretot, en aquelles com Cellnex que paguen molts lloguers.

INVERSIONS

Martínez ha exposat que Cellnex ha executat el 2018 una inversió de 670 milions d'euros i ha comproms prop de 1.000 milions d'euros fins el 2027, estimació que no contempla l'execució de més operacions: "Cosa que segur que no passar".

En concret, la companyia ha integrat la Xarxa Oberta de Catalunya, la qual cosa Martínez ha defensat com "molt útil per entendre com es desenvolupa la xarxa de 5G", i ha tancat un acord amb Bouygues Telecom per desplegar 88 emplaaments estratgics fins al 2024, a més d'altres operacions com la que ha tancat a Sussa i les d'Espanya i Itlia amb la integració.

També ha arribat a un acord amb Bouygues Telecom per adquirir 62 'Metropolitan offices' a Frana, que se sumen als 88 emplaaments estratgics, que Martínez ha indicat que serviran per posicionar Cellnex al mercat del 5G.