Publicat 8/10/2019 16:29:50 +02:00CET

Martín Blanco (Cs) no comparteix les paraules de Girauta però diu que el seu "rerefons" és plausible

Nacho Martín Blanco, Cs.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha assegurat aquest dimarts que no comparteix les paraules del diputat de Cs al Congrés Juan Carlos Girauta contra el PSC després de la seva abstenció en la moció de censura, però ha sostingut que tenen un rerefons plausible, perquè el PSC "durant molts anys ha fet seguidisme dels partits nacionalistes".

"Que no comparteixi l'elecció de les paraules no vol dir que el rerefons de la qüestió sigui una preocupació que molts catalans compartim: que el PSC ha fet de crossa i seguidisme dels partits nacionalistes", ha afegit Martín Blanco en roda de premsa a preguntes dels periodistes.

En una anotació a Twitter, Girauta va qualificar aquest dilluns el PSC de "partit de llepaculs afavorits barrejats amb lladres", després que s'abstinguessin en la moció de censura impulsada per Cs contra el president del Govern, Quim Torra, amb Lorena Roldán de candidata.

Martín Blanco ha insistit que no comparteix les seves paraules tot i la seva amistat i coincidència en molts assumptes amb Girauta, "però el rerefons d'allò que diu té una base força plausible i constatable amb la trajectòria del partit socialista", per la qual cosa considera que les paraules no són les encertades però que la crítica de l'actitud del PSC és veritat.

Ha dit que Girauta és una persona absolutament compromesa amb la defensa de la Constitució, la igualtat entre catalans i la resta d'espanyols i que estima Catalunya i la resta d'Espanya des d'una visió integradora de la catalanitat: "Em sembla una persona en general molt respectuosa", ha dit.

"ÈXIT" DE LA MOCIÓ DE CENSURA

Ha defensat que la moció de censura, tot i que no s'aprovés va ser un èxit, perquè "el fracàs hagués estat no presentar-la" després que diputats del Parlament i el president del Govern aplaudissin els detinguts per presumpte terrorisme, segons Martín Blanco, que ho considera una aberració del Parlament sense precedents.

"La nostra obligació moral era presentar aquesta moció de censura, i és el que vam fer, i ho tornaríem a fer", ha assegurat el diputat, que ha afirmat que és evident que el que va passar aquest dilluns al Parlament va representar un dia històric per als catalans.

CRÍTIQUES A PSC I COMUNS

Martín Blanco ha sostingut que les crítiques del PSC i comuns al seu partit per haver promogut la moció de censura són "poc consistents", i ha acusat els comuns de fer el joc a l'independentisme, en les seves paraules.

El diputat ha ressaltat que els socialistes podrien haver donat suport la moció de censura però no ho van fer pels seus complexos i la seva actitud d'equidistància, quan no ha de ser possible quan es tria entre la democràcia i el que ha descrit com el "mal absolut".

Ha sostingut que l'abstenció dels socialistes va demostrar que el PSC prefereix "rescatar Torra" que estar al costat del constitucionalisme i va evidenciar els complexos que creu que té el partit, i ha dit que el PSC té una actitud vergonyosa en la defensa de la Constitució per interessos electoralistes i per la seva aversió a Cs, segons ell.