Publicat 11/8/2019 13:49:43 +02:00CET

Martín Blanco (Cs) acusa Sánchez d'anar-se'n de vacances sense resoldre "la governabilitat"

Nacho Martín Blanco (Cs)
EUROPA PRESS

Critica que Aragonès atribueix la retallada a les conselleries a la "pèrfida Madrid"

BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha acusat aquest diumenge el president en funcions, Pedro Sánchez, d'anar-se'n de vacances a Doñana sense "haver deixat per a res resolta la governabilitat d'Espanya", i ha assegurat que el líder socialista seria l'únic responsable d'una repetició electoral.

En declaracions als periodistes, ha advertit que Sánchez pot formar govern "amb els seus socis prioritaris, els populistes de Podem i els separatistes de tota índole que hi ha a Espanya".

Segons ell, Sánchez està protagonitzant un "serial" amb aquestes formacions, i ha criticat textualment que la seva prioritat durant les negociacions ha estat el repartiment de cadires.

JOSÉ LUIS ÁBALOS

A més, ha criticat que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, titlli Cs d''extraterrestre' en una entrevista d''El País': "Si el fet d'exigir-li al senyor Sánchez que doni explicacions davant el Congrés dels Diputats li sembla una política extraterrestre, l'hi hauria de fer mirar".

Cs --ha dit-- vol evitar que "Sánchez paralitzi Espanya", raó per la qual aquesta setmana han presentat tres proposicions de llei al Congrés i han reclamat al Govern en funcions que comparegui davant la Cambra per sotmetre-ho al control parlamentari, segons Martín Blanco.

FINANÇAMENT DE LA GENERALITAT

Martín Blanco també s'ha pronunciat sobre la retallada del 6% al pressupost de les conselleries plantejat pel conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Aquests dies hem vist com el Govern de la Generalitat acusava, com sempre, la pèrfida Madrid de ser la culpable de tots els problemes de tresoreria que té, en lloc d'assumir les seves responsabilitats", ha criticat.

El diputat assegura que, en comptes d'invertir en infraestructures o en sanitat, el Govern ha prioritzat la subvenció a entitats com l'ANC i Òmnium, que han exercit de "govern en l'ombra", i forçant, al seu judici, la convocatòria d'eleccions autonòmiques el 2015 i 2017.

Ha criticat que a títol fiscal es tracti aquestes associacions com a entitats culturals --que tenen beneficis fiscals--: "Ni Òmnium ni l'ANC són entitats estrictament culturals, sinó entitats d'agitació separatista".

A més, ha afirmat que existeix l'objectiu de "fer llistes de catalans bons i dolents", en al·lusió a la proposta del conseller d'Administració Pública, Jordi Puigneró, de fer optatius per als funcionaris els festius de la Hispanitat i el Dia de la Constitució.

OPEN ARMS

Preguntat per la crisi humanitària i el vaixell Open Arms, ha respost que "des del punt de vista humanitari un govern, el Govern d'Espanya o de qualsevol Estat de la Unió Europea, té obligació de donar suport a aquestes persones", i que la qüestió ha de resoldre's amb una política europea conjunta.

Ha criticat que el Govern hagi adoptat una "política erràtica" respecte als acolliments, permetent-los en uns casos i rebutjant-los en uns altres, alguna cosa que atribueix a una falta de capacitat de lideratge de Sánchez, segons ell.

CONCERTS CANCEL·LATS

Sobre les cancel·lacions de concerts d'artistes a diferents ciutats, com la del cantant C. Tangana a Bilbao i la del cantautor Luis Pastor a Madrid, ha dit tenir "la impressió de que hi ha una certa asimetria en la tolerància del que es permet segons quina sigui la seva posició".

"Nosaltres, com a partit liberal, tendim a ser partidaris que es respecti la llibertat d'expressió", ha dit, però amb el límit del Codi Penal.