Marta Vilalta (ERC): "Qui té més a perdre és Pedro Sánchez i el PSOE"

Publicat 16/11/2019 16:35:05CET
Marta Vilalta i Sergi Sabrià (ERC) visiten l'Espluga de Francolí (Tarragona) després de les recents inundacions, el 16 de novembre del 2019.
@ESQUERRA_ERC

Preveuen reunir-se amb JxCat, la CUP i Bildu per pactar una "unitat estratègica"

TARRAGONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha advertit aquest dissabte, en plena negociació postelectoral, que "qui té més a perdre és Pedro Sánchez i el PSOE. L'independentisme, amb ERC al capdavant, només fa que guanyar cada vegada que hi ha urnes".

Vilalta ha fet aquestes declaracions als periodistes en visitar l'Espluga de Francolí (Tarragona) juntament amb Sergi Sabrià per solidaritzar-se i interessar-se per les recents inundacions, i també visita Montblanc aquest mateix dissabte.

"Per tant, li diem (a Pedro Sánchez i al PSOE) que ha de moure's i entendre que l'única solució passa per una resolució democràtica", ha afirmat.

Segons la portaveu republicana, això implica "reconèixer que hi ha un conflicte polític" i que hi ha voluntat política de resoldre'l.

LA INVESTIDURA

Ha subratllat que ERC defensa això, "no és aquí per facilitar una investidura, és aquí precisament per construir una solució democràtica", que comenci pel diàleg.

Per aconseguir-ho, ha mostrat la disposició d'ERC a reunir-se amb JxCat i amb la CUP en els propers dies per consensuar una "unitat estratègica, unitat d'acció" per unir forces.

Sobre si ja han pactat aquestes trobades, Vilalta ha respost: "Estem en contacte i en els propers dies o setmanes concretarem les reunions".

Els republicans també volen reunir-se amb l'independentisme de fora de Catalunya --es veuran amb Bildu la setmana vinent--, també per unir forces.

Sobre si aquesta unitat passa per unir-se en un grup al Congrés, ha reiterat: "El que hem fet ara és emplaçar-nos amb la resta de forces independentistes per poder parlar".

Es tracta de "fer força comuna per defensar els drets i les llibertats i, per tant, que s'acabi la repressió" i es creï una taula de diàleg sobre el futur.