Publicat 25/4/2019 14:07:44 +02:00CET

Marta Rovira reivindica que votar ERC és "radicalment feminista"

28A.- ERC destaca que Rufián va estar "impecable" al debat de Tv3
EUROPA PRESS

ERC destaca que les seves llistes tenen un 10% més de dones que el que marca la llei

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La secretria general d'ERC, Marta Rovira, ha reivindicat aquest dijous que votar el seu partit és emetre un vot "radicalment feminista" perqu han potenciat les llistes cremallera en les properes conteses electorals, i que impliquen un 10% més de dones que el que hi ha previst per llei.

Així s'ha expressat en un vídeo gravat a Ginebra, que s'ha ems en un acte del partit a la biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona, juntament amb diverses candidates al Congrés i el Senat, en el qual Rovira s'ha adreat als votants: "Tens a les teves mans un vot per votar clarament i radicalment d'una manera feminista".

Ha apostat per "erradicar la mirada patriarcal que hi ha a totes bandes" i també en l'administració de Justícia, amb sentncies en qu la dones són doblement victimitzades, en les seves paraules.

NO SER "SIMPLES ESPECTADORES"

"No existir una república lliure si no és una república d'homes i dones lliures amb tots els drets", ha ressaltat Rovira, que ha posat l'accent en qu ERC posa dones en les llistes per prendre decisions i no ser simples espectadores.

"Només serem capaos de prendre decisions que integrin tota la societat si hi som totes", ha ressaltat Rovira, que ha citat en la seva intervenció com a referents l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i l'exconsellera Dolors Bassa, jutjades al Tribunal Suprem pel procés sobiranista.

"REPÚBLICA FEMINISTA"

La candidata d'ERC al Congrés Carolina Telechea ha destacat que "la República ser feminista o no ser", i ha assegurat que el feminisme institucional no és una utopia sinó que és un deure.

En preguntar-li per qu ERC mai no ha presentat una dona com a cap de llista en els comicis més rellevants --generals, autonmiques i barcelonines--, s'ha limitat a recordar "el compromís amb la feminització del partit" i que hi estan treballant.

Ha destacat que en les llistes municipals d'ERC hi ha més de 5.000 dones i que han augmentat el nombre que encapalen les llistes, a més de recordar que tenen una cinquantena de dones alcaldesses i que preveuen duplicar-les el 26 de maig.

La candidata ha considerat imprescindible continuar avanant en les polítiques de gnere, conciliació i en la igualtat de drets, així com "trencar amb l'estat heteropatriarcal".

Preguntada per les declaracions de la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha acusat Sánchez d'instrumentalitzar el dolor de les víctimes de violncia de gnere, Telechea ha lamentat que qüestioni "el dret de les dones constantment".

PERMÍS DE MATERNITAT

Sobre la seva proposta d'ampliar el permís de maternitat a sis mesos, ha dit que incidiran i treballaran perqu sigui possible per que no dependr només d'ells.

Ha dit que ERC sempre vol "millorar i avanar en el dret de les dones", i que els agradaria que l'equiparació dels permisos de maternitat i paternitat fos més rpida.