Publicat 17/06/2020 12:24CET

Maroto situa recuperar la mobilitat i garantir la seguretat com a grans desafiaments del turisme

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

Aragonès defensa la seguretat de la destinació Catalunya per la seva capacitat sanitària i l'adaptació del sector turístic

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern central, Reyes Maroto, ha situat aquest dimecres recuperar la mobilitat, tant nacional com a internacional, i garantir una seguretat de 360 graus, basada en les persones i en les destinacions, com els principals reptes del sector turístic.

Ho ha dit durant la primera edició del Summit Virtual Tourism & Economy, que sota el títol 'El turisme en l'era postcoronavirus. El rol dels viatges en una humanitat més unida' cerca abordar les necessitats, oportunitats i riscos del sector després de la pandèmia de Covid-19.

Maroto, que ha insistit que la temporada turística de 2020 serà diferent i que caldrà garantir un viatge segur, ha explicat que el Govern central treballa en un pla d'impuls per al sector que té l'objectiu de continuar la seva adaptació "cap a un model de sostenibilitat socioeconòmica, mediambiental i territorial".

"Apostarem per una política de rehabilitació i valorització de les destinacions turístiques pioneres, que ajudi a mantenir la seva competitivitat i atractiu sota un nou paradigma de sostenibilitat i qualitat. Una política que ha d'ajudar a abordar reptes com la despoblació", ha afegit.

Ha destacat que l'objectiu és recolzar financerament als projectes orientats a la millora de la competitivitat del sector i, especialment, aquells que continguin actuacions que afavoreixin entorns sostenibles, la digitalització i la modernització dels serveis.

"Per a això hem d'aprofitar els fons del pla de recuperació de la UE, per alinear-nos amb els objectius comunitaris de digitalització i sostenibilitat. Cercarem amb això diversificar l'oferta temporalment i geogràficament, així volem consolidar el turisme d'interior als territoris amb el risc de despoblació", ha afegit.

Ha assenyalat que la tecnologia ha canviat la forma de planificar els viatges i que el nou turista és més exigent, ja que, davant un món més automatitzat, el client demanarà més valor afegit: "La tecnologia podrà ser utilitzada per millorar el coneixement dels clients i també per millorar la seva experiència".

PERE ARAGONÈS

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sostingut que el turisme és un dels sectors que presenta majors reptes perquè és dels més depenents a la mobilitat internacional, i que per aquest motiu les administracions han d'estar al seu costat.

Ha remarcat que Catalunya i Barcelona són destinacions segures perquè compten amb la capacitat de poder donar una resposta sanitària alhora que el mateix sector s'està adaptant a les noves circumstàncies.

"Estem plenament compromesos a treballar amb la resta d'administracions per oferir Barcelona i Catalunya com a destinació turística segura i de primer ordre que deu seguir liderant el turisme en el sud d'Europa", ha afegit.

Ha advertit que el sector haurà d'estar acompanyat d'una inversió pública "forta i de gran impacte", especialment durant els mesos en els quals no hi hagi un tractament definitiu, i igual que la ministra, ha sostingut que volen aprofitar els fons de reconstrucció d'àmbit europeu.

El vicepresident de la Generalitat també ha insistit en la necessitat de poder allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de juny, especialment en el sector turístic, de l'oci i la restauració, on la recuperació "no serà tan immediata" per la naturalesa de la mateixa activitat.

NÚRIA MARÍN

La presidenta de la Diputació de Barcelona i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, ha defensat la necessitat de traslladar línies de suport als governs locals i a la indústria per a la recuperació cap a un turisme sostenible i de qualitat.

"Sortirem de la crisi. El turisme de qualitat ho seguirem oferint, es tracta de ser exigents. Al segell de qualitat s'afegirà el segell de seguretat, els governs locals recolzarem per donar aquesta oferta més completa", ha insistit.

JAUME COLLBONI

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que treballen en la promoció turística de la capital catalana a través de la col·laboració públic-privada "pensant al mercat nacional i sense renunciar al turisme internacional".

"La crisi suposa una oportunitat, en el turisme també ho anem a fer. Està actuant com a catalitzador de canvis en l'àmbit digital, hem de predir les tendències i cal intensificar la digitalització de la gobernanza del model turístic", ha apostat, i ha destacat la necessitat de captar el turisme que interessa, que segons ell és el que respecta la destinació i la seva convivència.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés