Publicat 19/1/2019 11:01:57 +01:00CET

Maroto recalca que hi ha una violència contra les dones "pel fet de ser-ho" i defensa que la llei les protegeixi

Inauguració de la Convenció Nacional del PP 'Espanya en llibertat'
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El vicesecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, ha recalcat que existeix una violncia contra les dones "pel fet de ser-ho" i que el seu partit defensa l'existncia d'una llei amb mesures específiques per a elles perqu necessiten protecció davant un tipus d'agressió "que no es produeix contra ningú més".

En declaracions a la seva arribada a la Convenció Nacional del PP, que se celebra aquest cap de setmana a Madrid, Maroto ha assegurat que aquesta és una de les "conviccions" del PP i que aquesta formació no "far un pas enrere en la defensa de les mesures que ajuden les dones que pateixen violncia pel fet de ser-ho".

Els 'populars' celebren aquest dissabte precisament un debat sobre violncia de gnere. Maroto ha posat així distancia amb els postulats de Vox, que reclama la derogació de la legislació de violncia de gnere i de les normes de protecció específica de les dones. També l'organització "Fes-te Sentir" es va manifestar aquest divendres a les portes de la Convenció per reclamar la retirada d'aquesta normativa.

El responsable d'Organització ha explicat que no es protegeix a les dones per ser-ho, perqu llavors també hauria d'haver-hi una llei per als homes. Se les defensa d'una violncia específica contra elles que no pateixen altres collectius, ha recalcat.

"Per molt que uns altres s'hagin obstinat a introduir aquest debat, la nostra posició definitiva és ferma", ha subratllat Maroto.

El dirigent 'popular' ha explicat que el "rearmament ideolgic" del PP a la Convenció Nacional d'aquest cap de setmana significa recuperar aquestes conviccions del PP per expressar-les "de forma diferent" i que se'ls entengui "sense embuts".

"Si diem que volem fermesa sense draps calents a Catalunya és perqu ho creiem i cal fer-ho així. Cal dir les conviccions o dir-les d'una altra manera, de vegades més contundent", ha insistit.